Lugn torsdag formiddag

Det ar fortfarande lika extremt varmt i Beijing som tidigare i veckan. Tidningarna skriver om att i forrgar var det rekord i elforbrukning i historien i Beijing och det ar naturligtvis all luftkonditionering som drar all denna strom. Idag blev det en lugn formiddag med ett besok pa en lokal fruktmarknad dit folk kommer fran hela Kina for att bjuda ut sina gronsaker och frukter till i forsta hand affarer i Beijing, men aven manga privatpersoner, familjer och arbetskamrater slar sig samman och koper har storre partier av frukt till otroligt laga priser. Har ar dessutom frukten helt farsk till skillnad fran i nasta led i affarerna. Helt otrolig storlek pa t ex appel, kiwi och meloner jamfort med hemma. Kul var ocksa att se det overlastade lastbilarna fran Guangdong i sodra Kina som sakert kor tva dagar innan de nar marknaden. Det var troligen valdigt ovanligt att nagon vasterlanning besoker denna marknad for det var undrande blickar overallt och barnen som ibland tog mod till sig och ropade Hello och sedan skrattande sprang ivag nar de fick svar.

Sen var det dags for ett nytt lite langre besok pa varuhuset Metro for att fylla pa forraden hemma. Kyckling, ol, brod plus faktiskt en USB minneskortslasare for 49 RMB som klarar mina Sony Memory Stick Pro sa nu ar alla kort nedladdade lokalt, fast att direkt ladda hem till Sverige tog lite for lang tid.

Troligen blir det nu ingen tid att skriva mer forran tidigast pa lordag da vi i eftermiddag aker till Fragant Hills Park i vastra bergen nagra mil utanfor Beijing. Stannar troligen tva natter dar pa hotell och kollar omgivningarna samt utsikten ned mot huvudstaden, som lar vara mycket fin om luften ar klar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.