Midsommarafton i Beijing

Det blev inget direkt midsommarfirande för min del i Beijing, förutom lite god mat, god kinesisk öl och några snapsar med kinesiskt “flygbränsle”! Kollade på Svenska Ambassadens hemsida för att se ifall de hade återinfört det trevliga midsommarfirandet i trädgården på midsommardagen, men det är numera flyttat till den 7 juni istället, dvs dagen efter Sveriges Nationaldag och det hade jag helt missat! Det såg att ha varit en trevlig tillställning med många sponsorer så det var synd att jag helt missade det!

I morse var det annars riktigt härlig luft efter det enorma regnandet igår och under natten och det regnade faktiskt fortfarande när jag steg upp vid sextiden! Jag tog en bild idag och jämför den med hur det såg ut igår nedan när det gäller luftkvalitet! Även om man tar upp bilderna i större versioner så framgår kanske inte skillanden så mycket för de byggnader man ser längst bort ligger många kilometer bort och igår såg jag inte ens den vita skyskrapan vid östra fjärde ringvägen som ligger mindre än en kilometer bort!

Midsommarafton i Beijing

2011-06-23 tidigt på morgonen

Midsommarafton i Beijing

2011-06-24 tidigt på morgonen

I övrigt var mitt projekt under dagen att fixa till den stora balkongen i söder så jag tömde den helt på innehåll, tvättade golv och väggar, putsade fönster mm precis som jag senast gjorde för exakt ett år sedan! Där har jag min läshörna och med stol, bord och växter på plats igen var det skönt att slå mig ned med en iskall öl framåt kvällen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.