Midsommardag i Beijing

Idag tyckte jag att jag förtjänade en lugn dag i min ensamhet så jag satt omväxlande vid datorn och på “min” balkong och läste! Det är verkligen härligt där på balkongen för på sommaren står solen så högt på himlen att där är skugga och under vår, höst och t o m vinter värmer solen så mycket att det faktiskt går att sitta där hela året ifall solen lyser, vilket den i princip alltid gör i Beijing förutom enstaka regnoväder under sommarmånaderna.

Annars är det så att det är få kineser som använder sina fina balkonger, de används mest för att hänga tvätt och annars som förråd och det är ytterst få i detta bostadsområde som t ex har några stolar och bord och utnyttjar dessa underbara balkonger! Dock har jag nu sett en del som bor i de nedersta etagevåningarna som bygger uteplatser och nedan kommer en bild från en sådan där en man hållt på att bygga detta fina trädäck och i den lilla porlande bäcken simmar guldfiskarna, fast jag provade att mata dem med lite bröd, men de var inte intresserade.

Midsommardag i Beijing

Ska se om jag kan få någon bra bild på en annan sådan uteplats från bottenvåningarnas etagelägenheter! Den är verkligen något alldeles extra och helt nybyggd, men den är fortfarande inhägnad och stora häckar omkring!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.