Dubbla långpromenader

Det blev ingen löpning idag heller, men två långpromenader på långt mer än en timme båda gångerna! Glömde tyvärr sätta igång klockan på GPS:en på morgonen, men det var cirka en och en halv timme och ungefär lika länge på eftermiddagen då jag inte tog med min Garmin Forerunner!

Jag har nog skrivit om den stora växtmarknaden som ligger en liten bit härifrån och det var verkligen en krukväxter jag skulle kunna tänka mig att handla där för det är extremt billiga priser om man jämför med priserna på krukväxter i varuhusen! Kollade även in lite kort på Stone City som ligger alldeles bredvid och som jag ska skriva betydligt mer om senare, antingen här eller på min nya sajt om Beijing.

När jag är i Beijing brukar det bli mer tid till att läsa böcker och jag läste ut “Flicka med pärlörhängen” på eftermiddagen och det är en fantastiskt bra skriven bok, men jag störde mig faktiskt rejält på en del “klumpiga” översättningar i denna svenska utgåva som jag inte kan tänka mig att det står i den engelska ursprungliga utgåvan av boken! Så någon av de närmaste dagarna ska jag åka in till “The Foreign Bookstore” på Wangfujing och köpa och läsa den engelska ursprungliga texten i boken!

Eftermiddagspromenaden tog jag vid femtiden och då är det ett enormt folkliv även i denna lilla del av Beijing! Det är helt fantastiskt och jag bara njuter av att gå runt och kolla folklivet vid denna tid på eftermiddagen! Det är svårt att förklara, men det är bara så jag känner i underbara Kina och underbara Beijing!

På kvällen var tanken att jag skulle fixat svensk middag med raggmunk, fläsk/bacon, lök och lingonsylt, men det blev ändrade planer p g a de pågående skolavslutningarna, så jag fixade en lite enklare variant till mig själv som smakade mycket gott! Det blir något “svenskt” i morgon kväll i stället!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.