Ändrade planer idag också med dubbla pizzor!

Ändrade planer än en dag!
Idag fixade jag en pizza till lunchen och sen var tanken att vi skulle göra lite kött och stekt potatis till middag, men på eftermiddagen dök det plötsligt upp tre ungdomar här, som egentligen skulle kommit en annan dag!
De ville gärna smaka min pizza så det var bara att promenera till affären och köpa tomater, bacon och Pepsi!
Jag tror de blev nöjda, de åt i alla fall upp hela pizzan och större delen av pizzasalladen! Det är annars rätt ovanligt att man har en vanlig ugn i Kina, men vi har ju en sedan några år tillbaka och det skulle vara
svårt att klara sig utan den som jag ser det! Inte bara för pizzor, men att baka bröd och liknande och inte bara äta det ångkokta kinesiska brödet som i princip inte smakar någonting. I övrigt är jag en stor
älskare av kinesisk mat (undantaget den som serveras på “Kina”-restauranger i Sverige, för det är ingen kinesisk mat), men just de här ångkokta och helt smaklösa frukostbröden har jag svårt för!

Idag fixade jag en mindre pizza till lunchen och sen var tanken att vi skulle fixa kött och stekt potatis till middag, men på eftermiddagen dök det plötsligt upp tre ungdomar här, som egentligen skulle kommit en annan dag!

De ville gärna smaka min pizza så det var bara att promenera till affären och köpa tomater, bacon och Pepsi! På bilden nedan är pizzan just klar och håller på att delas!

Pizza i Beijing

Jag tror de blev nöjda, de åt i alla fall upp hela pizzan och större delen av pizzasalladen! Det är annars rätt ovanligt att man har en vanlig ugn i Kina, men vi har ju en sedan några år tillbaka och det skulle vara svårt att klara sig utan den som jag ser det! Inte bara för pizzor, men att baka bröd och liknande och inte bara äta det ångkokta kinesiska brödet som i princip inte smakar någonting.

I övrigt är jag en stor älskare av kinesisk mat (undantaget den som serveras på “Kina”-restauranger i Sverige, för det är ingen riktig kinesisk mat), men just de här ångkokta och helt smaklösa frukostbröden har jag svårt för att äta!

Den “kinesiska” mat som serveras i Sverige är i regel en variant av det “Kantonesiska köket” från sydöstra Kina, fast inte tillagad på samma sätt. För min del föredrar jag “Beijingkökets” mat, men ännu hellre den enormt kryddstarka maten från “Sichuanköket“, därifrån finns några helt fantastiska maträtter! Det finns ännu fler olika “kök” i Kina och den underbara “mongoliska hotpoten” har jag nog skrivit om tidigare, men Sichuanmaten är och förblir min favorit i Kina!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.