Regnet bara vräkte ned på kvällen!

Idag var det ännu varmare än igår och luften var verkligen bedrövligt dålig på dagen. Tror jag såg någon siffra att “real feel temperature” var 42 grader och det kan nog stämma även om det nog “bara” var 32-33 grader i denna enormt kvava hetta. Det enda jag vistades utomhus var en svettig promenad till affären för att fylla på förråden plus att jag satt på balkongen och svettades en timme och läste en bok. Ibland är det skönt att svettas ordentligt och det kändes nästan som att sitta i en bastu!

Idag började faktiskt också Sim-VM i Shanghai, dvs simningarna startade idag, egentligen startade det redan för åtta dagar sedan, men fram tills nu har det bara varit simhopp, vattenpolo, simdans (eller vad det nu kallas). Kina är överlägset bäst i medaljligan och deras simhoppare har varit så överlägsna att det är nästan pinsamt. Varje land får ha två hoppare i varje gren och Kina har i princip vunnit dubbelt i allting med enorm marginal, så man kan fråga sig om det inte finns fem till tio kineser eller kinesiskor ytterligare som skulle placerat sig före de från övriga världen. Det var bara i herrarnas avslutande tiometers som den andra kinesen misslyckades, annars har jag knappt sett en enda miss av kineser eller kinesiskor och nån fick t o m tio poäng av samtliga domare för ett hopp.

Framåt kvällen kom det så ett enormt regnväder med åska, blixtar och dunder och det är rätt skönt att stå på balkongen och känna hur luften blir friskare och friskare av regnet. Jag tyckte inte det regnade så där jättemycket här, men lokalt kom det enorma mängder och det var en av huvudnyheterna i Beijingkanalernas nyhetssändningar på kvällen! Med såna här regn kan jag också förstå att alla våra växter överlevde på balkongerna förra sommaren när de fick klara sig själva i exakt en månad! Då åkte vi till Sverige för nästan på dagen ett år sedan och då hade jag inte sett en enda regndroppe på tre månader i Beijing så antingen regnar det ovanligt mycket i år eller var förra året extremt torrt i juli för om man läser i böcker så ska det regna rätt mycket i både juli och augusti, men övriga tio månader förekommer i princip ingen nederbörd vilket helt stämmer med mina erfarenheter!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.