Fläskfilé och sås med potatismos blev riktigt gott!

Idag stannade jag inomhus större delen av dagen och “jobbade” lite vid datorn. Följde även nyheterna på CNN och norska och amerikanska medier på nätet och det är verkligen en himmelsvid skillnad mot de riktiga nyheter som presenteras i utländska medier om terrorattentatet i Norge om man jämför med den rent skrämmande bedrövliga rapporteringen i Sverige.

Jag ska skriva ett mycket längre inlägg om detta faktum på Karlskronabloggen inom kort och länka till en del artiklar i Aftenposten, Verdens Gang, New York Times, BBC, Jerusalem Post med flera så att det förhoppningsvis går upp för fler hur sjuk den svenska rapporteringen är.

Den svenska mediacensuren har verkligen spårat ur totalt enligt min mening och det som presenteras i Sverige är bara vänsterextrema åsikter som får komma fram (drygt 80 procent av “journalisterna” hyser ju sådana åsikter enligt undersökningar) och att t ex tre “experter” som har exakt samma uppfattning som programledaren “debatterar” i TV:s morgonsoffa är bara pinsamt att se och höra och på sikt är jag övertygad över att det kommer att få totalt motsatt effekt ju fler som får upp ögonen för ocensurerade svenska, men även utländska nyheter på nätet.

På kvällen skulle jag göra fläskfilé och sås med potatismos, men jag upptäckte att det var definitivt ingen fläskfilé vi hade i frysen utan något annat kött, så jag gick bort till vår nya Supermarket och hittade några färska och riktigt fina bitar som jag sedan tillagade! De blev faktiskt riktigt bra och det är sällan jag tycker det själv, men idag var ett undantag. Problemet är att jag aldrig någonsin kommer att kunna göra exakt likadant igen för jag bara improviserar när det gäller kryddningen och idag var det rivna citronskal och citronsaft som kanske var det som gjorde det där lilla extra. Skulle dock hellre haft lime, men några sådana har jag aldrig sett i Beijing, men jag ska ta en närmare koll på den stora kött-, fisk-, grönsaks- och fruktmarknaden nästa gång jag promenerar dit! Potatismosen kan jag numera få nästan lika perfekt som i Karlskrona och det blev lite över som blir perfekt till att blanda i ett ägg och lite mjöl och steka potatisplättar i morgon!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.