Första gången på Hongqiao Market på länge

Idag tog jag en tur till Hongqiao Pearl Market för första gången sedan i slutet av februari och anledningen har väl helt enkelt varit att jag inte behövt handla något till de vrakpriser som gäller på marknaden. Idag fick jag dock en ingivelse att ta 34:ans buss dit och det tar väl maximalt tio minuter till närmaste busshållplatsen för just 34:an och svetten formligen forsade i värmen och jag var nästan på väg att vända för att ta med en extra tröja. Buss 34 har dock en underbar “air condition” och jag hittade en bra sittplats och efter en stund var det nästan för kallt!

Hongqiao ligger vid östra ingången till Temple of Heaven (Himmelens Tempel) så åker man hit som turist går det utmärkt att kombinera Hongqiao med Temple of Heaven. Jag hoppade av bussen utanför Hongqiao och gick mest runt för att se om jag träffade några bekanta försäljare för det är rätt stor omsättning av personalen här! På andra våningen finns Lisa och Sharon på plats 209 med svensk flagga och SAS-logotype och där är det i princip aldrig någon omsättning på personal! Lisa och Sharon är alltid där och de yngre tjejerna är samma som alltid och de äldre manliga “cheferna” som sitter på huk i bakgrunden och håller koll på pengaflödet är också samma som jag alltid sett där. Jag tror de har en bra affärsidé med att ha “fasta” priser åtminstone för svenska kunder som vet vilka priser som gäller, men ibland har jag sett och hört att de dragit till med betydligt högre priser till andra kunder.

Hongqiao Pearl Market

På väg i rulltrappan ned till våningen där det säljs skor, väskor, bälten och plånböcker

Gick sedan till det nyare marknadsvaruhuset alldeles bredvid och där har det skett stora förändringar på bara ett halvår. De lyxigaren pärl- och smyckesmarknaderna finns normalt alltid på de översta våningarna, men här har de flyttat ned till gatuplanet så det såg helt annorlunda ut mot tidigare! Råkade sedan komma upp på femte våningen där det var utförsäljning p g a att de ska flytta till andra våningar och det är bara två dagar kvar på utförsäljningen!

Jag handlar gärna med visakorten i Beijing, men just på de här stora marknaderna vill jag helst använda kontanter och jag hade inte särskilt mycket kontanter med mig idag! Det var trevligt att se fasta priser på mycket och de flesta överensstämde med de priser jag skrivit om på min andra hemsida om Beijing, men att kunna köpa märkesbälten och märkesplånblöcker för tio kronor styck var mycket lägre än jag skrivit om tidigare, jag har väl gett 30 kronor tidigare, men det var i och för sig “utförsäljning” idag och det Dieselbälte jag köpte var definitivt en kopia, men kostar det tio kronor spelar det inte så stor roll!

Barnkläder var också extremt billiga liksom fotbollströjor och andra idrottskläder och jag ska definitivt åka dit i morgon eller på lördag och handla mer! Idag blev det en Milantröja med tillhörande byxor för otroliga 25 kronor (bara tröjan kostar väl 600 kronor i Sverige?). Ville man ha “11 Ibrahimovic” på ryggen kostade tröja och byxor 45 kronor, men jag föredrar utan namn! De hade de flesta kända europeiska lagens tröjor och även vissa landslagströjor.

Hittade även sidenmorgonrockar med drakmotiv på ryggen som en kompis i Sverige ville jag skulle leta efter, så jag tog några bilder och mailade över till honom och det blir nog inköp av ett antal eftersom priset bara var 50 kronor styck. Min kompis samlar även på slipsar så det blir nog ett antal sidenslipsar för fem kronor styck som slinker med, bl a en med motiv på Che Guevara!

Promenerade sedan en bit för att kolla på en gata där de säljer sportkläder och sportskor till rätt rimliga priser och även där finns fotbollströjor och liknande till normala priser på 50 kronor, men 25 kronor på Hongqiao kommer nog att innebära att jag köper flera i morgon för jag såg inga större fel på kvaliteten när jag kom hem och både byxor och tröja är nu tvättade och hänger på balkongen!

Försäljing av idrottskläder mm nära Himmelens Tempel

Det finns säkert minst ett femtiotal affärer i området som säljer sportkläder och sportutrustningar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.