Göta-Petter vad det regnade på förmiddagen!

Vid åttatiden på morgonen drog det in oerhört mörka moln över denna del av Beijing och strax efter började skyfallet som höll på i nästan två timmar. Förra året var jag också här i juli och då kom inte en droppe regn innan vi åkte till Sverige den 26 juli, men i år känns det som det regnat i princip varje natt åtminstone de tre senaste veckorna. Att det som idag regnar så mycket under dagtid är dock ovanligt! Men det är bara bra om det regnar mycket så vattenförråden fylls på i underjorden, för tio månader om året är det i princip ingen nederbörd alls.

Dagens väder i Beijing

Ovanstående väderprognos timme för timme stämde rätt väl och det kom regnskurar flera gånger under dagen, men inte i närheten av samma intensitet som skyfallet på morgonen! Observera också att det var 100 procents luftfuktighet under större delen av dagen!

Det regnar på Hongyan Road

En bild av en av 51:ans busshållplatser på Hongyan Road taget från norra balkongen under det värsta regnvädret

Det regnar på Hongyan Road

Ännu en bild från samma balkong

Översvämning på Xiyan Street

Passade på att gå och handla när det var uppehållsväder och på väg till det nya snabbköpet passerar jag Xiyan Street där det såg ut som ovan efter ovädret (klicka på bilderna för att se större varianter)

Översvämning på Xiyan Street

Ännu en bild från Xiyan Street

Översvämning Hongyannanyilu Road

Så här såg det ut på Hongyannanyilu Road och till vänster ligger infarten till det nya varuhuset Yonghui

Följde sedan simningarna från Shanghai och Therese Alshammar imponerade enormt på 50 meter fjäril i försöken! Roligast var dock en tjej från Togo som simmade 50 meter fjäril och var en halv minut efter efter de andra när hon under publikens jubel till slut nådde målet efter drygt 55 sekunder. Nästan i klass med den afrikanske frisimskillen, som jag tyvärr glömt namnet på, men som blev publikfavorit i Beijing-OS 2008 när vevade med armarna och nästan stod still i vattnet innan han till sist lyckades ta sig ända in i kaklet och lyckades greppa startpallen med ena handen.

Eddie "The Eagle" Edwards i Calgary-OS 1988Det är kul att såna här “blåbär” får ställa upp i OS och VM för de blir ofta publikfavoriter och alla minns väl backhopparen Eddie “The Eagle” Edwards (bilden till höger från OS i Calgary 1988) som var så dålig och samtidigt så udda och karismatisk att han blev mer populär än storstjärnorna och därför infördes regeländringar så han inte fick vara med i den vanliga backhopparcirkusen längre.

På kvällen kollade jag sedan för första gången i mitt liv en match i vattenpolo i form av VM-finalen för damer mellan Grekland och Kina, men det var en rätt trist historia som Grekland vann med 9-8. Vattenpolo påminner lite om handboll på 1950-talet, men är oerhört mycket tråkigare så det är inget jag kan rekommendera någon att kolla på!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.