Idag återkom den extrema värmen till Beijing

Idag var det bara sol och värme som gällde hela dagen och enligt tidigare prognoser ska det bli helt extremt varmt i morgon söndag, men det är nu tydligen ändrat till mer normala 37 grader när solen skiner från en klarblå himmel!

Idag var sista dagen för “utförsäljningen” på andra våningen i den “nya” Hongqiaomarknaden (som ligger alldeles bakom den gamla) och för att åka dit är det buss 34 som gäller. Vet dock av erfarenhet att det är enormt trafikkaos lördagar och söndagar eftersom bussen passerar Panjiayuans gigantiska loppmarknad och det går lika snabbt att promenera dit som att ta bussen dessa dagar! Det tar cirka en kvart att gå dit och jag stannade till på McDonalds och tog en tidig lunch, jag vet inte om det är två eller tre gånger jag ätit där under två månader i Beijing, men det är rätt gott som omväxling till den kinesiska maten och dessutom betydligt godare än att äta på McDonalds i Sverige.

McDonalds vid Panjiayuan Bridge i Beijing

Nästan samma vy från samma McDonalds som jag tog för någon vecka sedan, men då fick jag inte med de stora svarta lådorna som syns i mitten! Det rödklädda gänget till höger spänner fast dessa värmelådor på ryggen innan de på sina elmopeder kör ut maten till de som vill få den hemkörd, vilket bara kostar några kronor extra! Fast jag tycker det är godast att äta på plats!

Gick sen över Panjiayuan Bridge och kollade lite på loppmarknaden och nedan kommer tre bilder.

Panjiayuan Flea Market in Beijing

Jag tror jag någon gång räknade till cirka 5000 försäljare som är här varje lördag och söndag och säljer allt mellan himmel och jord. Dessa dagar öppnar marknaden redan klockan 04.30 på morgonen så det är då man ska vara här ifall man vill göra några fynd!

Panjiayuan Flea Market in Beijing

Lite folkliv från Panjiayuans gigantiska lopp- och antikmarknad

Panjiayuan Flea Market in Beijing

Jag vet inte om det är inbillning, men jag tror inte det, för jag tycker mig se enormt många fler överviktiga kineser nu än första gången jag var här för nästan exakt fyra år sedan! Då reagerade jag på att i princip ingen, speciellt bland de lite yngre, hade någon övervikt att notera, men idag ser jag överviktiga kineser allt oftare, men det kan som sagt vara inbillning! Det är fortfarande oerhört få rent procentmässigt om man jämför med t ex Sverige, men jag tycker skillnaden är mycket påtaglig på bara fyra år.


Sen gick jag en busshållplats längre bort och hoppade på 34:ans buss till Hongqiao och det tar väl maximalt en kvart till marknaden. Det var tyvärr rätt utplockat bland fotbollströjorna idag och det var bara en försäljare som hade sådana på andra våningen. Det var inga av mina favoritlags tröjor förutom Arsenal, men jag köpte en liten bunt som kan vara kul att ha att ge bort som presenter och 25 kronor för tröjor inklusive byxor spelar ju inte så stor roll ekonomiskt. Ett av ställen var faktiskt svenska landslagets, men det är inget jag kommer att ta på mig och det var dessutom helt fel storlek. De andra ställen var från en annan tillverkare och där såg jag inget fel med varken loggor, tvättlappar eller pappersinformationen i påsarna, men just det svenska stället lär vara en kopia för jag kan inte tänka mig att det står “SVENSKA FOTBOLLFOTBNDET” i märket på originalen (se bild nedan), fast de är ju också gjorda i Kina så man vet aldrig!?

Svensk landslagströja köpt i Beijing

Klicka för att se en större bild så ser ni att det står “SVENSKA FOTBOLLFOTBNDET”

Knäskydd för att stabilisera knäet under löpningEn kul grej var att kvinnan som sålde tröjorna även hade vidstående knäskydd som är exakt vad jag letat efter att ha som stöd när jag ska börja springa den 1 augusti igen (då får det bära eller brista).

Jag har ju sett dem i Sverige tidigare och att hitta det här för 20 kronor var helt otroligt för hon sålde ingenting annat i samma stil, bara just detta lilla paket med precis det jag letat efter!

Jag har visserligen köpt ett annat tunnare tidigare, men det är inte alls lika stabilt som detta!

I övrigt blev det inköp av några sidenmorgonrockar och slipsar till en kompis plus en del andra småsaker innan det var dags att ta bussen tillbaka hem!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.