Det var nära att jag gav upp löpningen idag!

Vid åttatiden på morgonen gav jag mig ut på mina tre varv igen, men det var ytterst nära att jag gav upp en bit in på första varvet för det kändes som det satt ett rakblad under knäskålen, men värken flyttade sig sen till det vanliga stället på insidan av knät och det gjorde inte lika ont längre! Det blev till sist lite mer löpning än igår och tiden drygt en minut bättre, 28,06 vilket jag var helt nöjd med! Ska se om jag kan kapa en minut ytterligare i morgon bitti!

Tog även en promenad ytterligare på eftermiddagen och handlade bl a en del isglassar (typ Piggelin) som kostar 50 öre styck och försäljaren vet alltid exakt vad jag vill ha och idag letade han fram mina tio ispinnar för fem kronor totalt längst ned i en av sina fem stora frysboxar!

Rolig frisyr

Denna bild är tagen utanför det närmaste snabbköpet och visar en “liten kejsare” som är ute med sin morfar eller farfar, det är oftast far- eller morföräldrar som tar hand om barnbarnet i Kina och de bor oftast även tillsammans med familjen och barnet. Jag vet inte varför, men det flesta små barn i Kina verkar ha rakade eller snaggade hår men just denna varianten hade jag inte sett tidigare. Annars har jag sett rätt kul varianter med rakat hår och en halv meter lång hästsvans på pojkar.

Frukt angripen av skadedjur

Både idag och igår när jag sprang höll trädgårdsarmén på med besprutning av alla träd i området. Det är vatten de sprutar, men det är uppblandat med något bekämpningsmedel som jag inte vet något alls om. Jag antar det inte är några farliga varianter för de som sprutar har bara ett litet munskydd, fast idag var det lite värre än igår eftersom det blåste rejält så vattnet från besprutningen hamnade över rätt stora ytor, bl a där jag sprang/joggade/gick/haltade.

Bilden ovan visar några frukter som växer sex våningar under balkongen och här är en del frukter rejält angripna av något skadedjur eller annat. Detta blir framåt hösten orange frukter som är mycket populära i Beijing, men absolut inte någon av mina favoritfrukter.

Katt som vilar sig

I bostadsområdet bor det även en del katter och de får rätt många ungar varje år. Jag vet inte om detta är “mamman” eller någon av alla ungarna för de ser nästan likadana ut allihopa. Familjen som bor nederst brukar i alla fall sätta ut mat och vatten och som idag ligger de och solar eller vilar utanför ingången!

Nu börjar Rocky II om en minut så det är snart dags att stänga datorn för idag, fast innan jag somnar kollar jag mailen och viktiga svenska nyheter på Politiskt Inkorrekt. Det är väl än så länge bara sportnyheterna man inte kan kolla där, men det var trevligt att tidigt i morse kunna läsa om Mjällbys 3-0-seger borta mot Kalmar FF i de censurerade gammelmedierna, som vi tyvärr tvingas läsa i vissa sammanhang!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.