Det fungerade rätt bra att jogga i morse

På morgonen tog jag åter mina tre varv och det gjorde faktiskt inte alls lika ont i mitt vänsterknä som tidigare. Nu var det nog mest “konditionen” eller “flåset” som gjorde att jag inte klarade att springa hela tiden, men jag sänkte tiden från igår med nästan fyra minuter till 24.24 och det kändes riktigt bra! Fast det är ju långt, långt ifrån någon löpning jag sysslar med just nu, det är en blandning mellan gång och joggning.

Det kändes bra även efteråt så jag tog en timmes promenad i omgivningarna med knäskyddet på och det kändes helt OK. Tog också några bilder och några av dessa kommer nedan.

En lite mer avancerad biltvätt i Beijing

Här kommer en bild på en lite mer avancerad biltvätt som ligger alldeles i närheten. Där finns fyra tvätthallar där man kan få bilen tvättad utvändigt och sedan kommer en armé med folk och dammsuger, torkar och polerar bilen! Den vita Hondan till höger hade åtta man som höll på med detta, men det framgår tyvärr inte så tydligt av bilden.

Stone City i Beijing

Stone City i Beijing har jag skrivit om tidigare och där finns hundratals affärer där man kan köpa allt från mikroskopiska stenar till gigantiska stenblock på flera ton för allt från någon krona till hundratusentals kronor. Jag visar dock bilden mest för mannen i mitten som promenerar förbi för det är extremt vanligt att man ser Beijingmännen just på detta sätt med uppdragen tröja eller t-shirt överallt i stan under varma dagar som idag.

Ambulerande fruktförsäljare i Beijing

Gick även till en av alla Jingekelongaffärer där jag ofta handlade tidigare, men inte så ofta nu och på vägen dit passade jag på att ta en bild på en av alla Beijings ambulerande frukt- och grönsaksförsäljare som står lite här och var om man undantar själva centrum av staden där de inte finns alls. Den här mannen har färska produkter och sitter och väntar på kunder utanför ett bostadsområde. Faktiskt lite i stil med de gamla varubussar som körde runt i Sverige på 1960-talet och kom ett par dagar i veckan när vi bodde i sommarstugan i Sillhövda fast här har de flesta sin fasta plats i gatuhörn eller utanför bostadsområden där det bor tusentals människor.

På kvällen var det sen Rocky III och den tror jag faktiskt inte att jag sett hela tidigare, för det var vissa delar jag inte kom ihåg! Men den var också riktigt bra, annars är det ju lite ovanligt att uppföljare till storfilmer blir lika bra som den första, men just de här tre Rockyfilmerna tycker jag håller hög klass, även om jag tycker den första är bäst! I morgon väntar Rocky IV och jag kommer inte ihåg så där jättemycket om den så det ska bli intressant att kolla!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.