Balkongtvätt och fotboll på TV!

På förmiddagen var mitt projekt att tvätta södra balkongen och att fixa till några av krukväxterna där! Det var ett tag sedan jag gjorde detta och det var verkligen välbehövligt och tog ett par timmar! Dessförinnan sprang jag en kort runda, men jag orkade bara två varv för det var en helt enorm luftfuktighet. Tiden var 13.01 och det är bra under nuvarande förhållanden! Väderprognosen utlovade sedan åska och regn på förmiddagen och även under tre timmar på kvällen, men vi såg inte skymten av något åskoväder och tvättade i stället en maskin tvätt som torkade på någon timme i det soldis som var på eftermiddagen!

Efter Gong Bao Ji Ding till lunch kollade vi en riktigt bra film som heter “The Bourne Identity” på HBO och sedan var det fotboll för hela slanten på den kinesiska fotbollskanalen. De visade först hela matchen Milan-Inter från förra året när Milan vann med 3-0 och i stort sett säkrade ligaguldet och sedan fick vi se sammandrag från samtliga derbymatcher mellan lagen från de tio senaste åren. Klockan 20.00 var det sedan dags för avspark i Fågelboet och helt klart ser man nog matchen bättre på TV än på plats, men det verkade vara en helt enorm stämning på arenan och det missar man givetvis framför TV:n. Det såg rätt välfyllt ut på läktarna så det kan mycket väl varit de 80000 åskådare man tydligen räknade med!

Det var ingen direkt bra match, men det är ju egentligen semestertider och uppbyggnadsträning som gäller denna tid. Zlatan hade en magisk passning till Robinho i första halvlek där Robinho dock lyckades skjuta högt över och strax efter gjorde Wesley Snajder 1-0 till Inter på en läcker frispark! Zlatan hade sen en nick i insidan av stolpen innan det var dags för halvtidsvila.

I Kina är det ingen som känner till varken Zlatan eller Ibrahimovic utan här heter han helt enkelt bara Ibo. En kvart in på andra halvlek var det också Ibo som kvitterade på en fin språngnick och strax efter fick nyinbytte Pato iväg ett snabbt skott som målvakten tippade i stolpen, men Prince Boateng glidtacklande in returen och så ledde Milan med 2-1. De hade sen rätt bra kontroll på matchen även om Inter fick några halvchanser och även ett solklart offsidemål bortdömt på övertid!

Ibo fick välförtjänt en stor pokal som matchens bäste spelare och sedan var det prisutdelning och utdelning av pokalen till årets Supercoppavinnare AC Milan!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.