För en del innebar regnet att man kunde ha roligt

Det regnade faktiskt riktigt ordentligt större delen även av denna natt och jag förstår helt att det räcker med en eller två månaders regn i juli och augusti för att vattenförråden i underjorden ska räcka resten av året, för övriga tio månader kommer det i regel knappt en enda regndroppe. Men det är skönt att det nästan bara regnar på nätterna!

Tog med kameran när jag gick till affären, men det var ingen större översvämning än tidigare, fast det hade nog varit under natten för det var wellpappkartonger och liknande utlagt i hela entrén, så vattnet måste ha stått ett par decimeter högre än på bilderna nedan när det regnade som värst! (Klicka på bilden för att se en större bild).

Roliga vattenlekar till följd av det enorma regnandet

Dessa tre barn skulle jag gissa är barn till migrantarbetare från södra Kina som försörjer sig och sina familjer genom att arbeta i Beijing 50 veckor om året och sedan har två veckors semester under det kinesiska nyåret då de kan åka hem. Oftast är det nog bara mannen i familjen som kommer hit och jobbar som t ex byggnadsarbetare, men ofta är det hela familjen! Jag träffade ju själv en sådan familj när vi åkte tåg från Longyan till Beijing i vintras där både man, fru och dotter jobbar här och den trevliga tågresan har jag skrivit om tidigare i bloggen!

Roliga vattenlekar till följd av det enorma regnandet

Här är infarten till det område där barnen förmodligen bor med sina föräldrar i provisoriska baracker. Det är ett rätt stort område som ska bli någon form av park med en stor konstgjord sjö i mitten, men det har jag hört i fyra år nu och det ser i princip likadant ut nu som för fyra år sedan. Annars behövs det verkligen ett sådant grönområde i här för det är rätt långt till Longtanparken som idag är den närmaste parken dit alla kan gå, annars är det ju inga problem om man bor i ett bostadsområde med egen park, men det är inte så många som har den förmånen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.