Mina krukväxter börjar ta sig

Vi har mest stora gamla kaktusar av olika arter som står på balkongerna, men för någon månad sedan köpte vi några andra växter och de börjar ta sig riktigt ordentligt! Jag har även tagit några sticklingar från kaktusarna och allt växer just nu med en helt rasande fart! Framförallt träden till höger på bilden nedan ska bli intressant att följa, för jag har ingen aning om vad de heter!

Den som är närmast ser ut som svullen yuccapalm och den har stått i det mörka tvättrummet, men ändå växt otroligt mycket. Nu har jag flyttat ut den till balkongen och den verkar trivas när den slipper stå i solen! De andra två är växter som blommat tidigare och den i mitten har jag klippt ned så den ser helt annorlunda så den ska bli särskilt intressant att följa om jag är kvar i Beijing!

Mina krukväxter börjar ta sig

Växterna som idag finns på södra balkongen där jag har min sköna läshörna! I helgen tänker jag dock fylla på med några växter ytterligare! På den mindre norra balkongen är det svårare och där står bara kaktusar eftersom det blir otroligt varmt där när luftkonditioneringen körs!

I övrigt blev det för min del bara lite handling plus att jag som vanligt fick skämmas för att vara svensk när jag såg ett inslag på engelska kanalen BBC – Hard Talk där Folkpartiets EU-kommissionär Cecilia Malmström intervjuades och gjorde bort sig totalt, men det är inget ovanligt, svenska politiker från Sjuklövern verkar helt ha förlorat all förankring till verkligheten och jag är imponerad att programledaren klarade att låta bli att skratta åt de minst sagt märkliga svar han fick.

Apostel Bräu - en god tysk öl i Beijing

Ett av de närliggande kinesiska snabbköpen har en liten avdelning för importerade matvaror och där har jag hittat denna tyska öl “Apostel Bräu” som faktiskt är riktigt god! De har fyra-fem olika tyska ölsorter och denna finns även i en ljus alkoholsvagare variant, men jag föredrar denna mörka variant, även om 7,9 procent är lite väl mycket för öl, men det märks inte så mycket på smaken på denna öl! Den kostar 10,20 yuan/kronor per burk och det är naturligtvis mycket dyrare än vanlig kinesisk öl som kostar mellan tre och fyra kronor för motsvarande mängd och ligger mellan 3,2 och 4,3 procent i styrka, men ändå lär det väl vara halva priset mot vad en Apostel Bräu skulle kosta i Sverige, så jag tycker jag kan kosta på mig en burk då och då!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.