Idag var alla fåglarna på plats och väntade på mat

Det var rätt mycket överblivet bröd idag så jag tog en förmiddagspromenad och kollade om det var några fåglar på plats på deras vanligaste tillhåll och det var det, t o m den vita ankan (eller vad det nu är) var på plats! Det var fler än jag som ville mata fåglarna så jag fick hjälp av några yngre förmågor!

Fin genväg för att mata fåglarna

Denna lilla fina och vackra genväg till att mata fåglarna mitt i bostadsområdet hade jag faktiskt aldrig sett tidigare och det var betydligt närmare att gå genom denna smala passage än den vanliga vägen!

Matning av fåglar i The Riverside Central Garden i Beijing

Den lilla flickan i blå klänning till höger matade fåglarna med kinesiskt ångkokt bröd, som inte är något av mina favoriter, det är ungefär som att äta jäst deg innan den varit inne i ugnen! Flickan till vänster fick hjälpa till med mina färdigskivade bröd och jag tror fåglarna blev väldigt mätta!

För övrigt blev det ingen löpning på morgonen för jag kände direkt när jag vaknade att det luktade som att det var dålig luft idag genom den öppna balkongdörren i sovrummet! Det är en speciell “bränd” doft som är svår att beskriva just när det är dessa dagar med dålig luft (som tack och lov blir färre och färre) och sådana dagar tror jag inte det är hälsosamt att springa, även om jag håller mig inom området där luften är betydligt bättre tack vare all växtlighet och alla vattendrag, vattenfall och fontäner.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.