Ingen tur till Beihaiparken idag

Idag hade jag tänkt åka in till den jättelika Beihaiparken inne i centrum, men jag kände mig inte helt bra på morgonen så jag avstod! Dessutom drar alla skolor i Beijing igång i morgon och och det var diverse aktiviteter av den anledningen och väldigt mycket människor i rörelse!

Beihaiparken består till största delen av en konstgjord sjö med en vacker ö i mitten och omfattar totalt 68 hektar och nedan kommer två bilder från parken tagna idag (fast inte av mig). Klicka för större bilder!

Beihaiparken i Beijing

Sjön i Beihaiparken grävdes ut redan på 1100-talet och uppe till höger skymtar Bai Ta, Den vita pagoden, som uppfördes i tibetansk stil år 1651. Pagoden ligger på den konstgjorda Jadeön som ligger mitt i parken.

Beihaiparken i Beijing

Ett populärt nöje är att hyra trampbåtar och cykla runt på sjön i Beihaiparken. Vill man vara riktigt exklusiv kan man hyra en hel båt med förare och åka runt i de små kanalerna som nu borde vara fulla av blommande Lotus. Det lilla utsiktstornet längst i bakgrunden De tiotusen källornas paviljong ligger inte i Beihaiparken utan i närliggande Jingshanparken. Om man undantar alla skyskrapor är det centrala Beijings högsta och bästa utsiktsplats och man har bl a en underbar utsikt över Den förbjudna staden trots att högsta höjden bara är 43 meter! Även detta berg är konstgjort och består av jord och sten från utgrävningen av kanalerna runt Den förbjudna staden.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.