En timmes “löpning” idag också!

Efter några koppar kaffe (Zoegas Mollbergs blandning är slut nu så det blir Maxwell House pulverkaffe) gav jag mig ut klockan tjugo minuter efter sex och det var betydligt svalare än igår och kanske bara 21-22 grader. Målsättningen var att springa en timme idag också och jag klarade faktiskt det, även om det bitvis var tungt. Det var väl ett par veckor sedan jag sprang några korta rundor senast så att springa en timme två dagar i rad var rätt jobbigt!

Fast jag klarade det och kom enligt GPS-klockan nästan på metern en kilometer längre än vid gårdagens “löpning”, fast det blir omväxlande löpning, joggning och gång, men jag är nöjd och framförallt nöjd med att mitt vänsterknä verkar hålla bra och det blir absolut inte sämre av att jag springer!

Ett orosmoment när jag springer är annars alla hundar som jag ständigt måste passera, men de flesta verkar ha järnkoll på hundarna även om de inte är kopplade och de bryr sig inte alls om folk som springer. Det finns dock ett ställe där det är två lösa hundar dygnet runt och jag vet inte om det är vildhundar som flyttat in på området eller om någon äger dem. De brukar dock aldrig bry sig när jag eller någon annan springer eller går förbi, men idag var det ett gäng andra lösa hundar som de sprang omkring och jagade och lekte med. Det var ingen som helst fara, men jag körde en liten annan runda den andra halvtimmen, för jag har respekt för hundar och särskilt här i Beijing!

Skulle sen ta tag i nästa nummer av Föreningen Gamla Carlscronas medlemstidskrift Kaulskroniten, men dels var jag trött och dels kom lite annat emellan på förmiddagen och sen sov jag faktiskt en stund efter lunch, vilket var välbehövligt men nu sent på eftermiddagen är tidningsproduktionen i full gång på min dator!

Dörrbärare

Jag hann även med en tur till det nya snabbköpet och då går jag oftast ut genom östra ingången till området och lyckades då få denna bild på en man som bar ut en dörr. Han hade sin cykel utanför och hur han hade tänkt frakta hem dörren på denna vanliga standardcykel var jag intresserad av att se, men han vände tillbaka och skulle antagligen hämta fler dörrar. Antagligen någon lägenhet som byter dörrar och att de skänkt dessa till någon mot att de hämtas. I mitten syns vaktkuren till denna ingång och till vänster och höger två ned- och uppfarter till det jättelika garaget under området. Husen som skymtar i bakgrunden är jättelika lyxvillor på cirka 500 kvadratmeter, men byggena går rätt långsamt och jag inte sett någon som flyttat in i de hus som står färdiga.

På tal om mannen med dörren ovan så kan man se de mest otroliga cykelekipage med enorma laster på gatorna, men nedanstående var nog det volymmässigt största jag fotgraferat, även om det var ett par år sedan jag tog bilden precis utanför bostadsområdet!

Cykelekipage i Beijing på väg till återvinningsanläggning

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.