Idag fanns inte en chans att jag kunde springa

Jag vaknade som vanligt vid sextiden och drog på löparkläderna och gick upp och fixade kaffe och hade tänkt springa en timme! Jag hade vaknat tidigare och hört att det regnade, men det brukar i regel sluta framåt morgonen, fast så icke idag!

Vid sjutiden ökade regnet enormt och åskknallarna haglade över denna del av Beijing så det var bara att sitta vid datorn och vänta. Att springa i regn i sån här värme gör mig ingenting men när det är sånt skyfall så gör det faktiskt ont på axlar och ben och skorna fylls direkt av vatten, plus givetvis att åskan är farlig! Jag minns mitt första Stockholm Marathon 1986 då det regnade enormt innan och under hela loppet, men det var absolut ingenting mot det regn som kom här idag.

Regnet avtog en stund och det såg ljusare ut i fjärran, men strax efter var det åter skyfall och blixtar och dunder så jag gav upp alla försök på att springa en timme idag och att springa senare på dagen passar mig inte alls, då har jag ingen motivation alls!

Våra släktingar hade egentligen andra planer för dagen, men ställde in dessa p g a regnet så de kom hit istället! Jag hade dessförinnan gått ut för att ta några regnbilder och handla lite, men då utbröt ett nästan värre skyfall än tidigare och trots stort paraply var jag genomblöt när jag kom till affären.

Det kom även en hård vind från söder så det började t o m läcka in lite vatten ovanför det stora panoramafönstret i söder, men servicepersonalen var på plats inom en timme och sa att de fixar det när det inte regnar längre.

När jag kom tillbaka från affären hade de övriga bestämt att jag skulle laga mat idag också och det var tur att vi hade det mesta hemma, så det fick hastigt bli fläskfilé med alternativt potatismos eller pasta plus lite sallad och painriche till lunch! Jag hade egentligen tänkt jobba med något helt annat idag, men en av släktingarna är bara här över helgen så det är klart jag ställer upp. De andra två flyttar hit och bor ett par stenkast härifrån som jag nog skrivit tidigare.

Efter lunchen hade regnet slutat och det var riktigt fuktigt varmt och solen sken rätt bra! Vi följde med bort till det andra bostadsområdet och kollade runt lite i deras lilla park som ligger i mitten och det var riktigt synd att jag inte tog med kameran, för det var riktigt vackert! Fast en väldigt liten park med tanke på hur otroligt många människor som måste bo i detta område med 15 och 25 våningar höga byggnader. Det är dock ett nybyggt område och träden har inte hunnit växa till sig ännu och det byggs fortfarande i området och ett par delar består av tillfälliga bostadsbaracker som kommer att försvinna när allt är färdigbyggt.

Avslutar dagens inlägg med några regnbilder från denna våta dag (Klicka på bilden för att se en större bild).

Det regnar över Hongyan Road i Beijing den 26 augusti 2011

Bild från norra balkongen vid sjutiden. I bakgrunden syns en liten del av det nya bostadsområdet jag nämnde ovan och de blå låga byggnaderna är arbetarbaracker som rivs när bygget är klart, men om det blir park här eller fler byggnader vet jag inte.

Det regnar över Hongyan Road i Beijing den 26 augusti 2011

Närbild på några bilar som forsar fram i vattenmassorna på Hongyan Road

Det regnar över Hongyan Road i Beijing den 26 augusti 2011

På väg till affären var det kaos i denna korsning och några bilar hade fått motorstopp

Det regnar över Hongyan Road i Beijing den 26 augusti 2011

Den vita bilen och bilen längst till höger hade helt stannat och gick inte att starta.

Det regnar över Hongyan Road i Beijing den 26 augusti 2011

Denna gata har jag aldrig sett översvämmad tidigare men idag var den rejält översvämmad och en del bilister valde att ta vänsterfilen mot trafikriktningen med påslagna varningsblinkers!

Det regnar över Hongyan Road i Beijing den 26 augusti 2011

Så här såg det ut utanför det nya snabbköpet idag. Den långa limousinen är parkerad och står där som någon slags reklam för en limousinservice. Jag skulle gissa det var två-tre decimeter vatten i mitten av vägen.

Det regnar över Hongyan Road i Beijing den 26 augusti 2011

Passagen utanför ingången till byggnaden som jag springer förbi ett antal gånger varje morgon. Här var det inga större vattenmängder utan bara ett par centimeter när jag kom tillbaka, men utanför en av de andra byggnaderna var det nästan en decimeter vatten som inte han med att rinna undan på dessa gångvägar så det fanns inte en chans att det skulle gått att springa där under regnet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.