Bara en kort löpning idag

Idag kom jag att tänka på “Coopers test” som vi provade någon gång när jag var med i Team Blekinge Löparförening och det gick ut på att man skulle springa tre kilometer så snabbt man kunde (det var en runda från Lasarettet och runt Saltsjöbaden), så jag tänkte jag kunde testa att springa tre varv inom området, vilket i och för sig blir lite drygt tre kilometer men det spelar inte så stor roll! Jag tog väl inte i så där våldsamt och den totaltiden kan jag sänka rejält nästa gång. Avslutade sedan med att jogga ett par kilometer i lugnt tempo. Det är faktiskt riktigt behaglig temperatur kring 20 grader tidigt på morgonen nu och härligt att springa!

Fast när jag kom tillbaka kollade på nätet om Coopers test och den riktiga varianten går ut på att man ska springa så långt man kan under tolv minuter och det finns en bra kort förklarande artikel på engelska med ålderstabeller på Wikipedia att läsa här! Så jag ska absolut testa den varianten någon av de närmaste dagarna och att jag skulle klara “Good” trots nuvarande usla form är inga problem, men för att klara “Very Good” för åldern “50+” gäller det bara att springa 2400 meter, vilket är fem minuter per kilometer och klarade jag hela Stockholm Marathon 2005 och 2006 i den farten så ska jag klara det i 2400 metertolv minuter rätt snart, kanske redan i morgon?

På kvällen blev det sedan hemlagade jiaozi som är en form av kinesiska kroppkakor och jag orkade inte räkna hur många jag åt tillsammans med ett jättegott kycklingkött! Kineserna vill bara äta kyckling med ben så bröstfilén är faktiskt betydligt billigare att köpa här och jag hade en stor skål med kycklingfilé för mig själv som bara jag åt från!

Dessförinnan hade jag även idag fått hjälp av den lilla assistenten för att vattna träden på på balkongen, vilket framgår av bilden nedan! Denna gång med exakt samma typ av vattenkanna från IKEA som jag har i Sverige!

Hjälp med att vattna träden på balkongen igen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.