Besök på närmaste Carrefourvaruhus

Började dagen med att springa tre varv inom området tog i rätt bra under större delen av varven. Satte som mål att springa under 20 minuter, men jag klarade t o m strax under 19 minuter, vilket kändes helt OK! På tredje varvet kom de två vildhundarna plöstsligt fram precis där jag sprang förbi, men de bryr sig inte om människor, men det känns ändå lite osäkert.

Det börjar bli lite tråkigt att alltid gå och handla i samma affärer så idag tog jag buss 513 till närmaste Carrefourvaruhus, vilket tar drygt tio minuter. Det var ett bra tag sedan jag var där och det har verkligen hänt en del där sedan dess! Priserna är generellt sett lite billigare på Carrefour och de har ett betydligt större utbud av varor! Importvarorna är också betydligt fler och deras ölavdelning har verkligen blivit imponerande, både när det gäller kinesisk öl och importerad öl! Hittade exempelvis min favorit Apostel Bräu 7,9 för 8,90 kronor och den ölen blev faktiskt också favorit för en av släktingarna från södra Kina. Brödavdelningen är annars väldigt mycket större än i kinesiska varuhus och det finns alla tänkbara varianter av “västerländskt” bröd och jag provade att köpa några nya varianter.

På eftermiddagen ringde jag redaktören för Kaulskroniten och vi gick igenom alla korrekturändringar i detta nummer. Det är perfekt att kunna ringa från Skype via nätet för 16 öre minuten! Nu är det bara att ladda upp allt material så får tryckeriet sköta resten!

Här kommer några bilder från dagen – klicka för att se en större variant!

Vackert hästspann utanför Royal Plaza Hotel i Beijing

Detta vackra hästspann finns nära Carrefour framför Plaza Royale HotelXidawang Road

Cykel- och mopedreparatörer finns i varje gathörn

Cykel- och mopedreparatörer finns om jag överdriver lite nästan i varje gathörn i denna del av Beijing, trots att cyklarna blir färre och färre och bilarna fler och fler. De flesta har ett litet verktygsskåp på sin flakmoped, men detta var den absolut mest avancerade cykelreparatör jag sett på gatan hittills. Ett stort och riktigt proffsigt skåp och jag antar att det var mer än en person som jobbar där!

Exteriör från ett av alla Carrefourvaruhus i Beijing

Exteriör från ett av alla Carrefourvaruhus i Beijing och varuhuset ligger på andra våningen, medan det i nedervåningen är en galleria med olika butiker och restauranger. Även Pizza Hut ligger här och där åt jag ett av mina första mål i Beijing i augusti 2007, men det är faktiskt första och enda gången jag ätit på någon Pizza Hut överhuvudtaget i Beijing.

Tryck på knappen om det är fler än fyra i kön

En nyhet som jag inte sett tidigare är att Carrefour i varje kassa har en knapp man kan trycka på ifall det står fler än fyra i kön! Trycker man på knappen börjar lamporna längst upp till höger att blinka, jag antar det blir gult om en person trycker och sedan rött om många trycker i samma kassa! En intressant innovation tycker jag, för kineser letar alltid efter snabbaste kassan och att se kineser byta kassa två-tre gånger ser jag dagligen, trots att det bara är en eller två personer före i kön. Det är ytterst sällan det är några långa köer till kassorna i snabbköpen utan i regel är det bara en-tre personer före oavsett vilken dag man handlar (undantag vid kinesiska nyåret då en stor del av personalen åkt till sina hemprovinser som jag skrivit om tidigare).


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.