På söndagar är det långpass som gäller

Tidigare när jag tränade mer rationellt så var det alltid långpass som gällde söndag morgon klockan 08.00 och det brukade bli åtminstone två timmars löpning och ibland mer om det var något martathonlopp på gång.

Jag tänkte jag skulle försöka komma in i den rytmen igen så idag sprang jag ett “långpass” och orkade hålla igång i en timme och tolv minuter. Det var väldigt varmt så det fick bli ett par korta gångperioder medan jag fyllde på vätska.

Jag var helt nöjd med att kunna springa så länge och jag kunde nog fortsatt en bit till om jag inte blivit så “hungrig”. Om jag minns rätt från vad jag läst tidigare är det ett tecken på att insulinhalten i blodet blivit för låg och jag vet att jag haft samma känsla tidigare i slutet av några av mina marathonlopp. Jag tror det hjälper med sportdryck i dessa fall, men idag hade jag bara vatten.

Jag skulle sen fixa en pizza till lunch, men plötsligt fungerade inte gasspisen! Vi trodde först att det var gasen som helt enkelt var slut, men en av servicekillarna kom direkt och kollade och trodde det var batterierna som var slut. Det finns ett batteri under själva spisen, men det hade vi redan provat att byta utan resultat. Däremot fanns det ytterligare fyra batterier i själva kontrollpanelen och det var dem han trodde var slut eftersom mätaren visade att det rätt mycket gas kvar. Vi hade dock inte den typen av batterier hemma så jag gick bort till närmaste snabbköpet och handlade fyra stycken för totalt 10 yuan/kronor och när vi satt in batterierna fungerade spisen igen!

Det blev dock för sent att fixa pizza så det blev istället nudlar med den goda såsen från igår!

Politiskt Inkorrekt - Ocensurerade svenska nyheter på internet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.