Inget läge för att springa långpass idag

Jag hade ju tänkt springa ett långpass idag på morgonen, men när jag vaknade kände och såg jag direkt att det var mycket dålig luft igen och dessutom nästan 90 procent luftfuktighet så jag nöjde mig med en halvtimmes lätt joggning. Vi får se hur vädret är i morgon för idag var det riktigt dålig luft och det syntes också på alla parkerade bilar när jag gick och handlade lite på förmiddagen.

Igår gjorde jag ju klyftpotatis för första gången i Beijing och jag har nog aldrig lyckats få dem så bra tidigare! Det är sällan jag tycker något jag lagar själv är särskilt gott, men dessa klyftpotatis blev fantastiskt goda! Får se om jag kan få dem lika goda nästa gång, men det är svårt eftersom jag alltid helt improviserar med kryddningen och inte följer några recept. Jag vet inte om det är den goda spanska olivoljan som gör skillnad för den fungerar t o m till potatismosen i stället för smör.

Det förrymda husdjuret var kvar i trappan under natten men försvann efter de hade varit och hämtat soppåsarna på förmiddagen, så jag antar det var något som efterlyst honom eller henne och nu är återbördad till sin ägare.

Jag hade tidigare en bild på det lilla jasminträdet på balkongen som jag klippte ned rejält efter att det blommat i juni och nu har det växt till sig och blommorna börjar slå ut igen!

Jasminträdet blommar igen

På kvällen fick vi sen besök av lilla Ella (kul att föräldrarna fastnade för ett av mina namnförslag) igen som ville leka med sin “uncle” och efter mycket lek och stoj följde vi sedan henne och hennes mamma hem i sedvanlig kinesisk stil! Ella är tre och ett halvt år gammal och har nu lärt sig sina första engelska ord på det Kindergarten där hon började för några dagar sedan och jag måste skriva att hennes engelska uttal (med amerikansk accent) är helt perfekt!

I Kina förstår man verkligen hur viktigt det är att lära barnen engelska tidigt i livet och det borde vara lika viktigt i Sverige och Europa att tidigt lära sig kinesiska för det är här en stor del av de framtida affärsmöjligheterna finns och det är ju just i de allra yngsta åren det är lättast att ta till sig ett nytt språk!

Jag läste att Folkpartiets Jan Björklund hade något förslag om kinesiska redan i grundskolan och det är sällan jag håller med någon politiker från Sju(k)klövern, men i just det fallet delar jag helt Jan Björklunds uppfattning!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.