Lördagen gick mest i vilans tecken

Idag lördag blev det faktiskt mest vila för min del och förutom att hänga upp tvätt från ett par maskiner satt jag som vanligt mest vid datorn! Så jag var faktiskt inte ens ute och handlade, men jag kan passa på tillfället att visa några kommenterade bilder från när jag var och handlade i det närmaste snabbköpet igår! (Klicka på bilderna för större version)

Shuang Long Supermarket i Beijing

Shuang Long Supermarket är den närmaste affären om man undantar den som finns inne i själva bostadsområdet. Shuang Long är ett varuhus i två plan som har det mesta och förutom det finns en liten galleria i bottenplanet med ett tiotal mindre affärer som säljer bl a mobiltelefoner, fotoutrustning, skor, kläder mm. Här fanns också en glassförsäljare med fyra stora frysdiskar under sommaren som jag alltid handlade hos, men han har nu tydligen lagt ned verksamheten, fast jag antar han återkommer nästa sommar.

Casual Friday?

I USA brukar man ibland prata om “Casual Friday” vilket innebär att börsmäklare, bankpersonal och liknande slipper den löjliga slipsen just på fredagarna! Jag har faktiskt märkt exakt samma sak här i Beijing att slipsen åkt av just fredagarna! Fast nu är den allra hetaste tryckande värmen borta och igår hade faktiskt alla bostadsmäklarna slipsen på vad jag kunde se! Det är nog ett tufft jobb att sälja lägenheter i Beijing just nu och dessa mäklare har inte tillnärmelsevis lika mycket i provision som svenska bostadsmäkares astronomiska arvoden.

Exklusiv affär som säljer klänningar

På väg till Shuang Long passerar jag den här exklusiva affären som säljer klänningar och som ligger på första planet i en av byggnaderna i bostadsområdet. Jag har visat den på bild tidigare men här var det fyra kinesiska damer (tre stora och en liten) som intresserat kollar vad som finns att handla! Bilden är tyvärr inte så bra, men det finns faktiskt en del riktigt häftiga klänningar att handla där för den som är intresserad! Lite som svenska 1960-talsklänningar i stil och form!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.