Söndag igen

Det är härligt höstväder i Beijing just nu med sol och klarblå himmel på dagarna, men rätt kyligt på kvällen så idag plockade jag fram en varmare tröja att ha under jackan när vi följde Ella och hennes mamma hem på kvällen! Idag blev det kinesiska kroppkakor “jiaozi” både till lunch och middag, fast det var två olika varianter! Mycket gott!

Ella är som Pippi Långstrump

Inspirerad av att just ha hört första avsnittet av Pippi Långstrump på kinesiska lyfter Ella en björn precis som Pippi lyfte Lilla Gubben.

Ella dansar och sjunger till en kinesisk barnsång

Ella framför min dator där hon utförde en märklig och rolig dans samtidigt som hon sjöng med i en kinesisk barnsång. Vi lyssnade även på Blinka Lilla Stjärna på engelska och hon kan redan texten i stort sett perfekt! “Twinkle, twinkle little star…”. Vi kollade även några avsnitt av Pippi Långstrump på YouTube som hon tyckte var roliga, men de var ju på svenska fast hon kunde åtminstone se hur Pippi såg ut innan det är dags för nästa kapitel i boken!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.