Regn i november är inte vanligt

Idag var det ett lätt strilande duggregn när jag vaknade på morgonen och det fortsatte sedan under hela förmiddagen. Det är minst sagt sällan det är någon nederbörd i Beijing under höst, vinter och vår, men idag var ett undantag!

Varning för halka på våta gångar i regnet

Om det regnar så sätts alltid ut skyltar som denna som varnar för att det kan vara halt och jag kan bekräfta det efter många löprundor på sommaren då det regnat under natten och det kan vara rejält halt! Samma gäller efter att de spolar och tvättar gångarna vilket oftast sker någon gång i veckan.

Shuang Long

Nu är det vinter på gång och det allra närmaste varuhuset Shuang Long har nu satt upp dessa mycket tunga “täcken” som ska hindra kylan från att komma in i varuhuset, de har t o m dubbelt upp för det finns ytterligare ett täcke tio meter längre in! Under övrig tid på året är det bara strimlade plastskynken som gäller när man ska gå in där (och i alla andra varuhus och affärer).

Grönt och gult

På väg tillbaka från Shuang Long fick jag denna bild innanför norra huvudingången som jag tycker blev rätt bra, med de gula löven som fallit över de vintergröna buskarna!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.