Storhandling på Carrefour i Beijing

Idag den 19 novermber är det, tro det eller ej, Internationella Toalettdagen eller International Toilet Day och jag började dagen med att skriva ett inlägg om denna minnesvärda dag i Karlskronabloggen! Vi tog sen buss 513 till det närmaste Carrefourvaruhuset, vilket tar max en kvart. Sen blev det storhandling för det var mycket som saknades i skafferiet, kylen och frysen. Skönt att ha fyllt på förråden och några av mina tyska favoritöl och Maxwell House kaffe slank det också ned i varuvagnen.

Lunchen blev färdiglagad varm mat från Carrefour i form av nudlar och i ris i olika former. Jag valde en “portion” nudlar med grönsaker och kött som var helt omöjlig att äta upp hela och trots det kostade den bara sju kronor.

Även idag kom Ella och hennes mamma och nu blev det lite gemensamma komponenter till middagen, mitt bidrag blev potatismos och två olika små sallader. Delikatessen var annars en stor laxfilé som legat i frysen ett tag och som jag tror är köpt på Carrefour tidigare. Helstekt i ugnen med en japansk sås och citron blev den helt perfekt och fantastiskt god!

Vi följde sen i vanlig ordning Ella och hennes mamma hem, men nu börjar det bli riktigt kyligt i Beijing och speciellt idag när det även blåste kalla nordvindar.

Xidawang Road

En bild från åttafiliga Xidawang Road som går spikrakt genom Central Business District (Chaoyang) ända nerifrån Hongyan Road, så det är bara en enda lång raksträcka upp till Carrefour som ligger en bit till vänster på bilden.

Underställ på Carrefour

En bild inifrån Carrefour när jag gick runt och kollade på klädavdelningen. Där fanns en hel avdelning med bara underställ i olika kvalitet och prislägen! Såna här underställ med långärmat och långbyxat har i princip alla kineser i Beijing under de kalla vintermånaderna. Jag har ett löparunderställ i samma utförande jag brukar använda och som fungerar bra, fast jag glömmer oftast att ta på det. Fast det behövs verkligen för även om det inte är så kallt enligt termometern så är det en helt annan kyla i den torra luften som går genom märg och ben på något konstigt sätt!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.