Vilken enorm skillnad mot igår

Idag när jag vaknade såg jag direkt att det var en helt enorm skillnad mot igår och nu är luften åter helt ren och klar och bilden nedan tog jag vid sjutiden på morgonen.

Soluppgång i Beijing 2011-11-23

En bild från norra balkongen vid sjutiden på morgonen, luften är idag helt klar och det går att se hur långt som helst!

Det är nästan aldrig internet krånglar här i Beijing, men igår var en dag när jag i princip inte nådde någonting som låg i Sverige. I övrigt fungerade det mesta och jag kan naturligtvis nå sajterna i Sverige på andra sätt, men det är svårt att uppdatera mina egna sidor på det sättet! Från sent igår kväll fungerar dock allting som tidigare!

I övrigt blev det bara ett besök på Yonghui-varuhuset och nu har de gjort parkeringsplatser för sina kunder ungefär som det ser ut i Sverige! Tidigare var det märklinga snedparkeringar med järnstänger på parkeringen! Snyggt faktiskt och totalt annorlunda mot hur det såg ut tidigare!

Nya parkeringsplatser utanför Yonghui Supermarket

Så här ser de nya parkeringsplatserna ut idag!

Reparation av hängbro

På väg tillbaka från handlingen tog jag ovanstående bild där det går att se hur absolut fantastiskt klar luften är i Beijing idag! Det som annars pågår på bilden är underhållsarbete på den största hängbron i området där Ella och jag sprang och gick fram och tillbaka otaliga gånger för någon vecka sedan.

På kvällen kom sedan Ella och hennes mamma eftersom de hört att jag skulle göra potatismos och fläskfilé så jag fick slänga i några extra potatisar i gryten och det blev faktiskt riktigt bra tillsammans med några sallader. Potatismosetblir precis lika bra i Kina som i Sverige om man kryddar på rätt sätt! Sen gillar inte kineser själva fläskfilén särskilt mycket utan jag åt nog mest av köttet medan de de andra mest högg in på potatismoset och såsen med gul lök, vitlök, mjöl, kryddor och mjölk!

Vi följde dem sedan hem i traditionell kinesisk anda!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.