Sex månader i rad i Beijing

Idag är det faktiskt exakt på dagen sex månader, eller ett halvt år, sedan jag kom till Beijing senast och det är för länge sedan nytt rekord. Jag trivs personligen så oändligt mycket bättre i Beijing än i Karlskrona, trots att det naturligtvis är mycket med främst barn, barnbarn, familj och vänner jag saknar i Karlskrona.

Tyvärr är det alldeles strax dags att åka tillbaka till Karlskrona och idag var det dags att åka till huvudpolisstationen för att få mitt “Residence Permit” förlängt ytterligare ett år. Det gör att jag inte behöver söka visum i Sverige utan jag kan “komma och gå” hur mycket jag vill till hela Kina under ett år. Även om man har ett multivisa på ett år från Sverige får man bara stanna 90 dagar vid varje resa, som i och för sig går att vid två tillfällen få förlängt med en månad, men sen måste man lämna Kina och resa till något annat land för att sedan återvända. Detta gäller L-visum, men det finns många andra typer av visum och om man t ex jobbar i Kina får man givetvis kan stanna hela året.

Så vi tog buss och tunnelbana till huvudpolisstationen i Andingmen, nära en av Beijings största sevärdheter Lamatemplet och det gick liksom förra året snabbt att ordna detta. Nu ville de inte ens ha en del av alla kopior på handlingar vi behövde bifoga förra året eftersom det var en “förlängning“.

Tog sen tunnelbana och buss delvis tillbaka, men det blev även en långpromenad på slutet eftersom jag inte hann med någon löpning på morgonen! Det blev tyvärr inga tillräckligt bra bilder med den lilla kameran idag så det får bli ett bildfritt dagsinlägg här!

Kan annars rekommendera en otroligt rolig karikatyr på Håkan Juholt som jag visade i Karlskronabloggen just innan vi åkte i morse på länken nedan!

Karlskronabloggen: “Håkan Juholt beklagar sig hos sin doktor”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.