Handling på Carrefour igen

Idag var det dags att ta buss 513 och handla inför helgen och idag kunde vi göra det strax före lunch och det är en enorm skillnad mot att handla på eftermiddag och kväll. Inga köer alls vid kassorna och bussen stannar sen precis utanför närmaste ingången till bostadsområdet. Nedan kommer några bilder inifrån Carrefour och det går som vanligt att klicka på alla bilder för att se en större bild!

Ett av Carrefourvaruhusen i Beijing

En liten del av köttavdelningen i Carrefourvaruhuset. Det blev en del grisfötter köpta som slaktare delade i många delar, men det var inget jag kände för att äta av på kvällen.

Ett av Carrefourvaruhusen i Beijing

Ett grishuvud till jul kanske en del handlar. Här var det några speciella exklusiva svarta grisar som framgår av broschyren till höger. Grishuvudena kostade kring 90 yuan/kronor och jag kollade fläskfilén som var cirka fem gånger dyrare än fläskfilé från vanliga grisar.

Ett av Carrefourvaruhusen i Beijing

Ett av alla akvarium på Carrefour där man helt enkelt väljer ut vilken fisk man vill ha och sedan kan man även få den rensad om man inte vill göra det hemma!

Ett av Carrefourvaruhusen i Beijing

I väntan på buss 513 i närheten av Carrefourvaruhuset. Som synes var det även idag helt underbar luft i Beijing!

På eftermiddagen kom sedan Ellas mamma och det blev mer handling på en lokal fruktmarknad, men jag följde inte med på den handlingen. Däremot följde jag med Ellas mamma och hämtade Ella på dagis, för jag ska tydligen få äran att göra det själv någon av de närmaste dagarna. Sen blev det middag efter ett två timmars långkok med olika kinesiska rätter och ibland tycker jag det tar alldeles för lång tid med kinesisk matlagning och ofta alldeles för många rätter.

Ellas mamma och jag hämtar Ella på dagis

Ellas mamma och jag hämtar Ella på dagis

Ella kollar på TV

Ella gjorde det bekvämt för sig när hon kollade barnprogrammen på TV efter middagen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.