Härligt väder i Beijing idag

Idag var det riktigt läckert solsken och blå himmel hela dagen! Sent igår kväll var det även någon form av månförmörkelse vi kunde se, men det blev inga bra bilder. Här kommer i stället några andra bilder från söndagen.

Tredje Advent på Hongyan Road i Beijing

Tredje Advent på Hongyan Road i Chaoyang District i Beijing

Is på gatan

I affärerna, mäklarkontoren, tvättfirmorna mm häller man ut överblivet vatten och te på detta sätt och det är totalt livsfarligt enlig min mening. Det var just sådant jag sprang och kollade efter för nästan på dagen tre år sedan när jag en mörk svinkall decembermorgon sprang, men missade en ståltråd som satt omkring ett träd och att jag inte slog av näsben och slog ut tänder den gången är för mig fortfarande helt obegripligt. Jag klarade mig med att skära upp tumme och pekfinger från kameran jag hade i handeln plus att jag antagligen fick någon spricka i revbenen och det tog nog tre månader innan jag kunde springa igen utan att det gjorde ont när jag andades. Helt obegripligt att jag inte slog ansiktet i gatan utan bara bröstet och ena handen.

Julstämning på Yonghui

Här kommer en bild inifrån Yonghuivaruhuset som blev lite bättre än den jag tog igår och därför valde att inte visa.

På kvällen kom sen Ella och hennes mamma och det var tydligen jag som egentligen mycket hastigt skulle stått fär maten, men jag lyckades förhandla mig ur den knipan så det blev istället en kinesisk variant av potatis som faktiskt var fantastisk god. “Number 2″ som Ellas mamma uttryckte det och det är min variant som fortfarande är “Number 1″.

Ella får en rak höger, eller vad?

Medan jag slötittade på den första Rockyfilmen för femtielftegången fick Ella instruktioner av sin faster om hur man skriver kinesiska tecken och Ella skrev verkligen fantastiskt fint, fast på bilden ser det ut som om faster ger henne en “rak höger” för att anknyta till Rockyfilmen i bakgrunden!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.