Idag hämtade jag Ella på Kindergarten

Idag fick jag den stora äran att själv hämta Ella på hennes kindergarten som ligger alldeles i närheten! Detta kindergarten är tydligen mycket känt och det officiella namnet är “Beijing Little Professor Bilingual Kindergarten“. Det är alltså ett tvåspråkigt dagis där barnen redan från tre års ålder lär sig engelska. Det kan ju vara ett tips till Sverige också att lära sig kinesiska så tidigt som möjligt i livet och skolminister Jan Björklund hade väl för en gångs skull ett bra förslag när han tog upp detta med att lära sig kinesiska i skolan för några månader sedan!

Det fungerar inte riktigt som i Sverige i Kina utan kvart över fem öppnas grinden till förskolan och föräldrar, morföräldrar, farföräldrar och andra kan först då komma in och hämta barnen.

Sen blev det svensk mat till middag idag och det blev helt OK om jag får skriva det själv! Sen är det ju Lucia idag och jag har skrivit åtminstone tre inlägg i Karlskronabloggen med anknytning till detta och det är inte omöjligt att det blir något ytterligare inlägg i ämnet!

Beijing Little Professor Bilingual Kindergarten

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.