Packningen är nu nästan färdig

Nu är resväskorna färdigpackade och det blir bara ett inlägg med tre kommenterade bilder idag. Det är riktigt kallt i Beijing och när vindarna sveper in går kylan verkligen genom märg och ben trots att det bara är någon enstaka minusgrad på dagen och solen skiner från en klarblå himmel.

Slö mops

Det är som sagt många som har hundar i området och idag hade nästan alla “kläder” ungefär som mopsen på bilden, för det var riktigt kyliga vindar idag. Denna mops går inte många meter i minuten och jag har sett honom eller henne många gånger tidigare.

15dec-oljor

Oljor av olika slag är en stor del i kinesisk matlagning och det är rätt stora förpackningar det handlar om beroende på vilken olja det rör sig om! Olivolja är på t o m lite dyrare prisnivå än i Sverige medan övriga typer av oljor är betydligt billigare.

Lite vatten finns det kvar i form av is

Alla de vattendrag som normalt rinner genom bostadsområdet är nu torrlagda inför den kalla vintern, men här vid fontänen vid västra ingången finns åtminstone lite is kvar på ett ställe!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.