Fjärde advent och idag är jag åter i Karlskrona

Trots att treåriga Ella sovit flera timmar sent på eftermiddagen igår så sov hon som en stock hela natten (förutom några gånger hon vaknade och ville hålla mig i handen) fram till halv sju. Strax dessförinnan hade jag gått upp och tänt det fjärde adventsljuset och en halvtimme senare blev det även fjärde advent i Sverige.

Fjärde Advent idag

Sen var det bara att packa väskorna färdigt för klockan 12.00 kom en taxi och hämtade mig vid huvudingången. Det var första gången jag åkte taxi själv till Beijing Capital Airport men det fungerade perfekt! Treåriga Ella har redan saknat mig och vill att jag kommer tillbaka i morgon och det var många pussar på armar och ben innan jag reste.

Gate 11 på Beijing Capital Airport

Efter pass- och säkerhetskontroll var det bara att sitta ned vid gate E11 som är den som SK996 brukar avgå från. På skylten står det CA7011 beroende på att detta är en samkörning mellan China Airlines och SAS.

SK996/CA7011 förbereds för avfärd

SK996/CA7011 förbereds för avfärd utanför gate E11.

SK996 går oftast punktligt från Beijing men är det förseningar så flyger de lätt in den tiden så vi landade på Kastrup 18.11 och sedan var det bara att hämta resväskan, köpa biljett och ta Öresundståget 19.06 direkt till Karlskrona och fem minuters promenad “hem”. Andra halvan av tågresan var mycket trevlig med konversation med en kvinna från Göteborg som jobbar till sjöss och bor med sin pojkvän i Jämjö delar av tiden hon är långledig och han kom också och hämtade henne på stationen klockan 22.22 när vi kom till Karlskrona! Hon har helt klart lite kortare pendlingsavstånd än mig!

SK996 från Beijing till Kastrup gick spikrakt över Nävragöl

Min vän och tidigare arbetskamrat Göte Flötzén på Sturkö följde flygresan via nätet och bidrar bl a med denna bild som visar att SK996 under inflygningen till Köpenhamn gick precis över Nävragöl och det stämmer även med förra gången i våras när det var ljust och jag helt klart kunde se Sillhövden och Holmsjö! Tidigare gick SK996 lite mer söderut och just över Götes hus på Sturkö.

Var lite orolig att datorn och internetuppkopplingen inte skulle gå igång efter sju månader, men efter några timmars uppdateringar verkar allt fungera som tidigare.

Nu blir det inga fler inlägg i denna bloggen innan jag är åter i Beijing, för här skriver jag bara de dagar jag är i Kina!

Jag har ju ett “projekt” med en ny Beijingblogg och jag hoppas jag hinner med och i den kommer jag att skriva kontinuerligt oavsett om jag är i Sverige eller Kina.

Karlskronabloggen kommer jag dock att fortsätta uppdatera i vanlig ordning och nu blir det som omväxling även lite mer aktuella inlägg med bilder från staden!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.