Liten handling på Hongqiao

Det var en ovanlig natt med en treåring liggande mellan oss och som dessutom pratade hela tiden både på kvällen och morgonen och det blev till att stiga upp ovanligt tidigt! Vi tog sedan en promenad till den stora djurmarknaden och avslutade med att handla mat. Jag gick dock hem lite i förväg för att fixa en pizza till lunch för jag ville efter det komma iväg till Hongqiao och handla lite.

Klicka på varje bild för att se en större bild!

Ella kollar fiskar

Ella kollar en bråkdel av alla akvariefiskar till salu

Husdjur till salu

En del andra husdjur som också var till salu

Ella bekantar sig med ekorrar

Ella hade “Pippi-look” idag och bekantar sig här med två ekorrar som var till salu

Uppställning i vanlig kinesisk ordning

En vanlig syn utanför restauranger och frisörsalonger i Beijing. Personalen ställs upp och får instruktionerna av chefen och svarar sedan unisont ungefär på samma löjliga sätt som man fick lära sig när jag gjorde “lumpen” för snart 40 år sedan!

Pastafari - Church of the flying spaghetti monster

Under nästan sju månader i Beijing har jag nu konverterat till pastafarismen, eller Church Of The Flying Spaghetti Monster och jag bär min nya huvudbonad till vänster. Lilla treåriga Ella har ingen riktig pastafarimössa, men det är numera faktiskt tillåtet att ha en sådan mössa som jag använder på sina körkortsfoton efter att en österrrikare av religiösa skäl fått rätt till detta i någon domstol.

Jag har skrivit ett längre inlägg om detta i Karlskronabloggen och använde ovanstående bild med en liten modifiering på Ellas flugsmällare!

Lördag är ingen bra dag att handla på för det är alltid totalt knökafullt på bussarna och jag hade en del småsaker jag ville handla på Hongqiao som jag skjutit upp alldeles för länge. Ibland är jag för dålig på planera, men jag kände heller inte särskilt för att handla så mycket. Det var väl mest barnkläder och barnskor jag ville handla, men det är jättesvårt med storlekarna, speciellt när jag inte varit i Sverige på nästan sju månader. Men det är inte omöjligt att vi får besök i Beijing snart av de barnbarn som jag egentligen tänkt handla kläder till!

Jag kan verkligen rekommendera alla svenskar som ska handla i Beijing att åka till Hongqiao och handla av Lisa och Sharon i bås 209 på andra våningen. De har en stor SAS-logga och en svensk flagga som man ser direkt man kommer upp på andra våningen, åtminstone varannan dag! De vänder nämlingen rulltrapporna varannan dag på alla stora marknadsvaruhus. Tala om att du vet de “rätta” priserna så får du dessa direkt och slipper argumentera i en halvtimme för att komma ned till rätt pris. Jag skrev ett lite längre inlägg om detta för drygt ett år sedan som finns på

http://stenborg.se/kina/?p=1292

Jag pratade med Lisa idag och hon sa priserna på Fjällrävenjackorna nu stigit från 220 till 230 kronor om man vill ha den bra kvalitén. Annars var det samma pris som vanligt på Björn Borgkalsonger tio kronor, alla märkesstrumpor fem kronor paret, märkesjeans Armani, Diesel m fl 80-90 kronor. Jag brukar själv köpa mina Dieseljeans av en annan försäljare och betala 100 kronor som jag skrivit tidigare, men jag har jeans så jag klarar mig just nu.

Skulle även handla ett par Converseskor och kollade i det “nya” Hongqiaovaruhuset Tianya som ligger lite bakom Hongqiao, men det verkar nu nästan helt vara inriktat på olika pärlor och smycken. Hittade dock en som sålde Conversskor och trots att jag sa att jag visste att de skulle kosta 50 kronor gick hon direkt ned till 40 kronor så jag köpte två par och sen fick jag priset fyra kronor paret för olika idrottsstrumpor så jag handlade för en hundralapp totalt.

Hongqiao idag

Så här såg det ut idag utanför Hongqiao, drakförsäljaren står alltid här och säljer sina drakar när det är bra vindar och ibland är det otroligt hur han lyckas få upp dem så högt i luften.

Alltid lika lång kö på helgerna

Här är ett litet matställe som säljer olika maträtter och där är alltid samma långa kö på helgerna. Det är här Ellas mamma brukar köpa den fantastiska kycklingfilén som jag ätit två gånger, men kineser gillar inte kycklingfilé så det är andra delikatesser de står i kö för att köpa!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.