Nöjer mig även idag med ett kort inlägg

Jag nöjer mig även idag med ett kort inlägg och en bild från bostadsområdet! Det är fredag idag och min frus dotter har kommit hem från skolan för helgen och det är jag som ska stå för maten idag! Det blir köttfärssås och pasta plus rivna morötter och någon annan sallad vilket brukar vara populärt, får se hur jag lyckas för det var ett tag sedan jag provade senast.

Annars gick dagen mest till att jobba ett par timmar på morgonen och det var skönt att för första gången denna vecka komma upp i vanlig tid strax innan 06.00 och fixa med kaffe och frukost! Hoppas jag kommer upp i samma tid i morgon och även att jag kan springa en runda, idag blev det bara några varvs promenad på eftermiddagen. Fast det känns OK  att ha kommit igång med promenader också och det är rejält varmt på eftermiddagen nu, tror det var strax över 30 grader idag och knappt någon vind alls.

Från östra delen av bostadsområdet

Detta är alldeles nära östra utgången från bostadsområdet som denna vecka varit den jag använt mest eftersom det är närmaste vägen till Yonghuivaruhuset där jag för det mesta handlar. Den gröna byggnaden i mitten är ingången till ett exklusivt bostadsområde på andra sidan gatan (klicka på bilden för större bild). Den har varit övertäckt i flera år och jag trodde den skulle påminna om Trefaldighetskyrkan i Karlskrona, men det gör den inte, mer än möjligen till formen!

Här finns villor från 275-450 kvadratmeter som alla är helt olika utformade i stil och de har hållt på att bygga i många år, men jag misstänker de är rätt svårsålda för det handlar om priser från motsvarande tio miljoner svenska kronor och uppåt. Däremot verkar lägenheterna i samma område som färdigställdes tidigare ha bra beläggning, ungefär som i detta område! Precis som här i The Riverside Central Garden är det inte så många våningar som i de närliggande skyskraporna där det t o m ibland kan vara kö till hissarna på kvällarna. Här är det bara åtta våningar, fast det är etagevåningar nederst och överst och det är sällan jag ens möter någon granne på väg till eller ifrån hissen. Det brukar mest vara en trevlig man på fjärde våningen som alltid är ute och handlar på morgonen och som jag sen jag brukar träffa när han (eller hans fru) är ute med sitt barnbarn på dagarna.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.