Även idag blir det bara ett kort inlägg

Idag vaknade jag alldeles för sent, så det blev ingen morgonlöpning men i övrigt var det en lyckad dag när jag kopplade upp min “nya” bärbara dator via det trådlösa nätverket i lägenheten och sen via VPN i Karlskrona och det fungerar perfekt! Så nu blir det att jobba framför två skärmar, vilket känns helt perfekt!

Dags för middag nu och idag är det inte jag som står för den!

Lär bli ris, grönskaker och “gong bao ji ding” (kycklingtärningar, jordnötter, salladslök mm) precis som dagen jag kom hit för snart en vecka sedan och det är verkligen både min och nästan alla utlänningar som kommer till Kinas favoriträtt! Det var någon sådan undersökning i samband med OS 2008 när nästan alla besökare som intervjuades i kinesisk TV svarade att just “gong bao ji ding” var den bästa maten i Beijing.

Kineserna själva fattade inte detta alls för de vill ha mat med mycket ben i som de kan gnaga och suga på! Min frus brors hustru skär alltid bort kycklingfilén och ger till sina hundar innan hon tillagar kycklingen och just filén är den absout billigaste delen av kycklingen när man handlar i varuhusen!

Lite annorlunda mot i Sverige!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.