Rörig natt, EM-fotboll, skadad tumme mm

Fyraåriga Ella ville inte sova i Luckys rum, som är “ledigt” utan i vår säng så det blev en rörig natt, för hon pratar absolut hela tiden förutom när hon sover! Det blev rätt många gånger jag vaknade under natten och kvart över fyra steg jag upp och kollade på EM-fotboll i form av slutet av matchen mellan Ryssland och Tjeckien. Nu såg jag i och för sig bara slutet och ett sammandrag, men Ryssland verkar vara grymt bra med några riktiga stjärnor som sticker ut så de kommer nog att gå långt i turneringen!

Sen var det handling på Yonghui som gällde, för det vankades hemlagade kinesiska jiaozi till lunch och de blev riktigt goda! Ella fick även en av ballongkompositionerna från gårdagen eftersom vi köpte någon tandkräm där dessa ingick gratis.

Sen var det mycket lek med Ella plus lite “jobb” bl a i form av rengöring av mattan i matrummet. Dock började det blåsa upp och dra in ett riktigt regnovälder så jag tog in mattan, men det blev då sånt tvärdrag i lägenheten att köksdörren åkte igen med en smäll och min vänstra tumme var tyvärr emellan. Det var ett rätt ordenligt blodflöde, men jag tror och hoppas det bara är ett “köttsår”.

Har nu gjort rent det ordentligt och blodet har slutat rinna och vi har även köpt lite mer rengöring för just den typen av sår! Hade annars tänkt att jag skulle fixa middag med klyftpotatis och kött, men det var inte att tänka på att skala potatis med den tummen.

Ella provar en av alla vattenleksaker på Yonghui

Ella provar en av alla vattenleksaker på Yonghui

Enliters Faxe Öl 10 procent i affären i bostadsområdet

Vi tittade in lite i affäeren inne i bostadsområdet på vägen tillbaka från Yonghui eftersom jag såg burkarna till vänster! Enliters Faxe 10 % och de tror jag inte jag sett sedan mitten av 1990-talet då jag köpte någon på gamla Systembolaget i Vedeby och sen använde den tomma burken som sparbössa! Kostade tydligen 39 yuan vilket väl idag motsvarar 45 svenska kronor, så det var inget jag funderade på att köpa, men intressant att se att de fanns här!

Strimlade grisöron

Som tillbehör till dagens jiaozi kunde vi även äta ovanstående delikatess som är strimlade grisöron! Jag testade lite och det smakade helt OK! När vi var i södra Kina förra året var det många som köpte grillade gristrynen, men det var inget jag ville prova den gången, men det smakar säkert också helt OK!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.