Var uppe och kollade lite på fotboll

Vaknade mitt i natten och steg upp och kollade lite på EM-fotbollen och somnade sen på soffan innan jag återvände till sängen där Ella sov som en stock hela natten, förutom en gång när hon vaknade och började prata med mig. Tummen kom dock rätt snabbt på plats i munnen igen och hon somnade om.

Medan Ella och jag höll oss hemma cyklade faster iväg för att handla köttfärs och grönsaker, för det blir någon ny variant av jiaozi idag. Det blöder faktiskt fortfarande från min skadade tumme så jag vågar inte ge mig på att skala potatis även om jag givetvis har köpt engångsplasthandskar.

Efter lunchen som både jag, faster och Ella och sedan tog vi en promenad i området och besökte några av de olika lekplatserna.

Wets Entrance

För oss som minns Fawlty Towers från 1976 och otaliga repriser senare (finns nu även på YouTube) kommer vi ihåg hur bokstäverna i namnet ständigt bytte plats i alla tolv avsnitten. Vid västra ingången till området börjar det påminna lite om detta! Det fattas någon bokstav och så heter det numera Wets Entrance och inte West Entrance!

Tvätt av vita stenar

Idag hade ett antal av städdamerna fått ett annorlunda uppdrag i form av att tvätta alla vita stenar som ligger längs väggen vid en av nedfarterna till det enorma garaget under området. En tvättade och de andra torkade och la stenarna på plats, allt under överinseende av en av sina chefer i vit rock.

När Ellas mamma kom och hämtade henne på kvällen pratade vi om att hon och Ella kanske skulle följt med till Svenska Ambassadens nationaldagsfirande förra veckan och jag kom då att tänka på att jag förutom alla hundratals bilder även testade att ta några filmer med den lilla kameran, så vi kollade på dessa! Absolut grymt bra kvalitet i full-HD från några av låtarna “The original Abba” spelade. Hade bara testat att kolla runt i lägenheten i Karlskrona tidigare, men ljudet från konserten var riktigt, riktigt bra och bildkvalitén helt superb!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.