Förändrad dygnsrytm under EM i fotboll

Precis som för fyra år sedan blir det till och från lite ändrad dygnsrytm här i Beijing när det är EM i fotboll. I år börjar matcherna 00.00 eller 02.45 kinesik tid så jag hade larmet på 02.30 på mobilen och inga problem att stiga upp och göra det komfortabelt framför TV:n i vardagsrummet,

Lite trist att se att två av de svenska spelarna inte sjöng med i nationalsången, varav en var lagkaptenen som påstår att det beror på att han inte kan texten. Löjligt om man jämför med Ukraina där verkligen alla sjöng sin nationalsång med hela sitt hjärta!

Det var väl ingen toppmatch, men Shevchenkos två nickmål var riktigt snygga, även om det andra borde undvikits då först “Ibo” (som han heter i Kina) helt missade Shevchenkos löpning mot främre stolpen och sedan att Mikael Lustig inte stod intill stolpen som borde vara hans position vid hörnor! Han stod istället en halvmeter in i målet och då blir det givetvis mål när man möter “måltjuvar” som Shevchenko.

På kvällen fixade jag jag sen lite klyftpotatatis och kött med sås och en sallad. Enligt min mening ingen höjdare, men det får duga som middag idag och jag fick inga klagomål utan snarare tvärtom.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.