Regnoväder på väg in över Beijing

Jag har ju skrivit många gånger att det är ytterst sällan det regnar eller är någon nederbörd i Beijing, förutom under juli och augusti då det kan komma enorma regn och då speciellt under nätterna!

Hittills i juni har det dock regnat rätt många gånger och just nu är ett regnoväder på väg in över Beijing. Regnet har precis börjat och åskan mullrar i fjärran. Det är väl för att det är ovanligt varmt det blir så här till helgen utlovar väderprognosen sol och 37 grader.

Fick tillfälligt avbryta skrivandet av detta inlägg för att gå och möta Helena vid en busshållplats just där Ella och hennes mamma bor. Hon hade glömt ta med paraply i morse och det spöregnade verkligen när jag gick härifrån! När jag var framme hade regnet nästan slutat och Ellas mamma med paraply var också där och på väg att hämta Ella från Kindergarten, så det var en rätt onödig utflykt!

Ellas mamma hade dock med sig lite speciell mat som hon överlämnade och får bli dagens middag! Till kommande helg är det tydligen så att Ellas mamma ska göra sin underbart goda köttsås med nudlar en av dagarna och jag ska göra någon form av rätt med potatis den andra dagen! Vi får se vad jag hittar på då, har inte provat potatisgratäng tidigare i Beijing!

Snabbnudlar är en perfekt lunch

Från dagens handling på Shuang Long kommer ovanstående bild som visar pappburkar innehållande nudlar plus lite kryddor och några andra torkade tillbehör. Man kokar helt enkelt en halvliter vatten och häller sedan detta i burken och låter nudlarna med tillbehör svälla samtidigt som man blandar runt allt. Riktigt gott faktiskt och en sådan burk av den sort jag gillar bäst kostar mindre än fyra svenska kronor och är helt perfekt de dagar man vill fixa en enkel lunch! Minns den kinesiska gruppen jag var med i Stockholm för snart två år sedan att de hade hur många sådana burkar som helst med sig och alltid åt på kvällarna på hotellet!

Nästan lite höstfärger

På väg till handlingen såg jag ovanstående växter där det av någon anledning redan blivit höstfärger på vissa blad!

Fågellivet i Beijing

Något jag reagerade på första gången jag var i Beijing för snart fem år sedan var att det knappt var något fågelliv alls. Idag är det helt annorlunda och i vårt bostadsområde är det ett helt enormt fågelliv, framförallt med dessa gråsparvar som man hör kvittra hela dagarna och ibland passar på att få en och annan smakbit när vi matar ankorna och änderna i mitten av området!

Lite onödig "utflykt"

Det var en lite onödig utflykt under regnovädret för det slutade nästan helt att regna innan jag var framme med paraplyet!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.