Det var ingen god mat på den restaurangen

Helenas bror är ju på tillfälligt besök under långhelgen för att träffa fru och dotter och de bor ju nära, så idag skulle vi äta lunch på en restaurang vid ändhållplatsen för buss 34 i väster. Den ligger vid ett område med olika varuhus och Outlets alldeles vid fjärde ringvägen och man åker alltid förbi och ser den från taxin till och från Beijing Capital Airport. Jag har faktiskt bara varit där en gång tidigare vid mitt första besök i Beijing och har inga planer på att någonsin handla där för det var rent löjliga priser. Samma gäller för Kinas “IKEA” som också har ett varuhus där, totalt sinnessjuka priser för samma saker man kan handla på det riktiga IKEA, ungefär som på Home Company i Karlskrona om man ska göra en jämförelse.

Det var regnoväder på gång under dagen, men vi klarade promenaden till restaurangen innan regnet började. Det var någon speciell sammansättning av rätter vi skulle äta med olika tillbehör man rullade in i ett tunt bröd, precis som när man äter Beijing Duck (Pekinganka). Det var dock så långt ifrån orginalet man kunde komma och smakade absolut ingenting, så jag ångrade att jag tackade nej till att de även hade beställt in ett fat “jiaozi”. Men ölen var i alla fall god, fast sen satt vi i ett enskilt rum med aircondition och jag kände efter en stund att det blev alldeles för kallt, men lyckades inte stänga av med den fjärrkontroll som finns, så det lär nog bli en förkylning som följd. När jag ätit färdigt tog jag mig ut i den stora restaurangen där det var behagling temperatur och en del man kunde sysselsätta sig med!

Sen var det jag som skulle fixa mat på kvällen och det blev än en gång fläskfilé och potatismos med två olika sallader eftersom Helenas bror aldrig provat den tidigare. Det blev ett riktigt långkok, så jag ska inte klaga på att det tar så lång tid när Helena fixar maten längre. I vilket fall som helst så gillade de maten, men det var som vanligt mest sallad, sås och mos som alla åt! Fläskfilé går inte alls hem i Beijing, så jag får väl försöka hitta någon variant med ben. Det var mest lilla Ella och jag som även åt köttbitarna! Ella är helt klart en lite annorlunda kines eftersom hon absolut inte gillar att äta ris, men mina makaroner med köttfärssås älskar hon!

Det

Det är jag i gul tröja och Helena, Ellas mamma och Ella på en bild från bostadsområdet där de bor

Undrar vem som hade denna text på sin tröja?

Undrar vem som hade denna text på sin tröja? Kineser har ofta t-shirts och tröjor med text, men i 99 procent av fallen är det text på engelska. Jag skulle gärna vilja hitta tröjor med text på kinesiska, men det verkar faktiskt svårt!

Intressant bevattningssystem

Kineser är ju påhittiga och ett av världens mest intelligenta folk rent generellt om man ser på IQ (intelligenskvot) bland världens befolkning och den här bilden är från utanför restaurangen där vi åt och där man tar tillvara på regnet från taket genom att låta det flöda ut alldeles utanför för att vattna solrosor och majs som sedan garanterat används i restaurangen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.