Hemmadag med jobb och lite städning

Idag fick bli en riktig hemmadag och ett projekt var att städa ena delen av badrummet och det gick väl sådär så jag får fortsätta i morgon! Det största problemet är att golvet är feldoserat så att när jag spolar golvet så rinner inte vattnet ned i avloppet till höger utan ned mot duschen till vänster. Funderar på om vi skulle be någon borra upp ett hål i golvnivå på den höga tröskeln till duschen för då borde allt rinna ned i duschens avlopp. Som det är nu får man flytta tillbaka vattnet åt höger mot avloppet, men det tar alldeles för lång tid och måste göras om hur många gånger som helst.

När det gällde lunchen tänkte jag använda rester från gårdagens potatismos, men det vet ju alla som försökt värma potatismos i mikrovågsugn att det fungerar inte alls så jag provade en annan variant! Lägg moset i en skål och sätt sedan i en kastrull med kokande vatten på botten och någon form av skydd så att skålen inte står på botten (givetvis med locket på också). Det blev riktigt bra faktiskt och smakade nästan som igår, fast jag valde ändå att göra potatisplättar av resten som blev över och de blev också riktigt goda!

Värma potatismos

Det blev faktiskt riktigt gott att värma potatismoset på detta sätt!

Moutai

Moutai är av någon anledning, dvs reklam och marknadsföring, den mest exklusiva spritsorten i Kina. Jag har faktiskt aldrig testat den själv, men här var det åtminstone ett pris i nivå med svenska priser, så det kanske slinker ned en sådan flaska i resväskan nästa gång jag åker till Sverige. Annars finns det Moutai som kostar tusentals kronor flaskan och de har kanske åtgång bland de rikare i Beijing, men annars tycker jag att vissa spritsorter som kostar fem kronor för en halvliter är helt OK.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.