Väldigt vad det regnar i Beijing redan i juni!

Jag brukar ju skriva att det nästan aldrig är nederbörd i Beijing förutom under juli och augusti då det kan komma enorma regnmängder, främst på nätterna. Denna junimånad har det dock regnat riktigt rejält en del nätter och även under dagtid, som t ex i söndags. Idag såg jag att det regnat rejält under natten och det kom sen även en del spridda skurar under dagen.

Idag var det Lucky som fixade lunchen och blev gott med någon form av kinesisk pasta som jag inte vet vad den heter, men som jag gillar! Får se om det blir jag som får fixa middagen eller om Helena är hemma tillräckligt tidigt! Blir det jag så blir det makaroner och köttfärssås och det fixar jag lätt på en halvtimme.

Lövsopare

I mitten syns en äldre kvinna som sopar löv hela dagarna och utför detta arbete i området just utanför vår ingång som skymtar längst till vänster. Minsta lilla löv som faller från träden sopas upp och förpassas till den gröna “tunnan” i mitten på bilden.

Maysee

Det är mycket nytt på gång i omgivningarna och denna fanns inte här igår! “Maysee” och om det har med Schweiz eller kan vara någon form av apotek får jag utröna senare! Det var i alla fall en rolig “gubbe” som hälsade välkommen och han syns på bilden nedan!

Rolig gubbe utanför ingången

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.