Rejält regnande på natten

För det mesta är det så under sommaren att det kan regna riktigt rejält under nätterna, men rätt sällan under dagarna (med vissa undantag). Inatt vaknade vi av att det regnade rejält så vi stängde av luftkonditioneringen och öppnade balkongdörrar och några fönster. Riktigt frisk luft som kom in av detta regn så det var skönt att somna om.

Dagen blev sen mest arbete plus att jag fixade en pizza till lunch och den blev väl halvhyfsad i alla fall. Har inte gjort så många pizzor denna vistelse i Beijing och den ryska torrjästen som någon köpte i en jätteförpackning (inte jag) är säkert utgången för länge sedan, liksom mjölet som någon (inte jag) köpte i en 25-kilossäck som det aldrig funnits en chans att förbruka innan “bäst-före-datum”.

På kvällen var planerna att vi skulle äta på min favortirestaurang, men det blev ändrade planer så jag fick hålla tillgodo med lite hämtmat, som dock var riktigt god!

Översvämning på Shuanglong

På morgonen var jag på ett tidigt besök på Shuanglong det hade tydligen regnat in en del under natten. Det stod även lite spänner och handfat som samlade upp vatten lite här och var på övervåningen eftersom det fortfarande duggregnade lite på förmiddagen.

Översvämmad gata utanför Yonghui

Förvånande att se så mycket vatten utanför huvudingången till Yonghui sent på eftermiddagen då det inte regnat under hela dagen mer än lite duggregn tidigt på förmiddagen. Det måste varit ett rejält regnande under natten eftersom så mycket var kvar. Inte lika mycket som förra sommaren i augusti då vattnet nästan var uppe vid entrén till varuhuset, men då spöregnade det mitt på dagen när jag var tvungen att gå dit för att handla och trots paraply var jag totalt genomblöt när jag kom dit.

Taxibil som forsar fram utanför Yonghui

En taxibil som forsar fram i vattenmassorna utanför Yonghui

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.