Härligt besök i Longtanparken men grymt varmt!

Idag steg jag upp lite tidigare och svarade på mail ett par timmar och sen hängde jag med Helena på buss 51 till stället där hon byter buss för att komma till kontoret! För min del var det sedan bara att promenera över gångbron över Andra ringvägen till Longtanparken! Just denna park är min absoluta favorit bland Beijings parker, helt underbar miljö med den stora sjön i mitten och alla aktiviteter man kan kan ägna sig åt oavsett årstid.

Longtanparken ligger rätt nära där vi bor och det tar väl en kvart för mig att springa dit när jag är vältränad och en dryg halvtimme att promenera, men idag blev det buss 51 i den riktningen! Besöket i den betydligt större Beihaiparken i centrum blev ju en besvikelse eftersom lotusblommorna överhuvudtaget inte slagit ut där och bladen överhuvudtaget inte nådde över vattenytan, så det var något som var riktigt fel där i år.

Inträdet till Longtanparken är två yuan vilket motsvarar drygt två kronor och helt värt denna summa! Ibland springer jag dit på morgonen vilket tar en kvart och om jag nöjer mig med att springa längsta rundan inom parken tar den en halvtimme och sen en kvart tillbaka så det blir rätt exakt en timme (när jag är vältränad).

I Longtanparken var lotusblommningen i full gång och alla vanliga aktiviter i form av gymnastik, dans, pingis, tai-chi, drakflygning o s v var igång och nedan kommer ett okommenterat bildspel med 20 bilder där det som vanligt går att klicka på varje bild för att se en större bild!

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Longtanparken i Beijing den 10 juli 2012

Promenerade sedan hela vägen tillbaka hem i den extrema värmen. Det var visst bara 32 grader men “real feel” enligt vädertjänsten 41 grader så det var rejält svettigt, men hellre det än snålblåsten i Karlskrona och det blev några stopp på vägen för att fylla på vätskeförrådet plus att jag stannade till och kollade den gigantiska antik- och loppmarknaden på Panjiayuan. Blev mycket förvånad att det var så många säljare där en vanlig vardag för det brukar vara helger och torsdagar som gäller där och på helgerna har jag räknat till upp mot 5000 försäljare om man inkluderar de som har fasta affärer här!

Skönt att komma hem med AC:n igång i lägenheten! Brukar annars gilla att sitta på balkongen i söder och läsa, men idag är inte det att tänka på så det blir datorn som gäller eller möjligen om det är någon bra film på HBO eller den andra odubbade filmkanalen!

Sen får vi se om det blir hämtmat eller besök på min favoritrestaurang för middagen ikväll och det lutar tyvärr åt det förstnämnda just nu när klockan är 18.00 i Beijing och jag skriver detta inlägg…

…men precis när jag skrivit det ändrades det till min favoritrestaurang!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.