Storhandling, tvätt och 30 grader!

En härlig söndag rent vädermässigt blev det med cirka 30 grader mitt på dagen då vi tog en promenad till Yonghui för att storhandla. De hade dock gjort om hela övervåningen sedan jag var där senast i juli och nu fanns precis allting på andra platser på våningen än tidigare. Det är ungefär som i alla sportkedjorna i Sverige där man konsekvent flyttar runt allting med jämna mellanrum och jag antar att affärsidén är att kunderna ska hitta något de egentligen inte tänkt köpa.

Vi fyllde en ordentligt stor vagn vi hade med oss plus att jag fick användning för min bärkasse från City-Hallen som också blev helt full och rejält tung. Det som vägde mest var vatten, öl, sportdryck, bröd och potatis men det var mycket annat som också slank ned i form av grönsaker och frukt som i princip är gratis i Kina om man jämför med de sjuka svenska priserna. I särklass dyrast var flundran på en av bilderna nedan som kostade helt otroliga 58 yuan/kronor, men då ingår även att få den rensad om man vill. Allt övrigt kostade bara en dryg hundralapp.

I övrigt gick dagen till att jobba med att svara på mail på morgonen och sedan några maskiner tvätt och efter middagen på kvällen ska jag nu se om vi kan sjunka ned i soffan och hitta någon bra film efter att ha uppdaterat några andra hemsidor och “Karlskronasidan” på Facebook med några gamla bilder.

Storhandling, tvätt och 30 grader!

Det var nog någon form av jubileum i bostadsområdet för det var massor av ballongkreationer överallt, men jag vet inte alls vad det gällde. Kom dock då på att jag helt missat att den otrolige dubble OS-guldmedaljören i badminton Lin Dan skulle gifta sig i arenan där han vann första OS-guldet 2008 och som bara ligger på tio minuters promenadavstånd. Kunde varit kul att gå dit och kolla på uppståndelsen. Han har nästan samma stjärnstatus i Kina som basketspelaren Yao Ming och häcklöparen Liu Xiang och syns överallt i annonser och på annonspelare i varuhus och liknande.

Fisken plockas upp

Flundran plockas upp ur ett av alla akvarier

Fisken vägs

Flundran ligger nu i en plastpåse och vägs och prissätts

Flundran rensas

Flundran rensas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.