Jobb, städning och handling gällde idag!

Idag hade jag redan tidigare bestämt att jag skulle ta en hemmadag och började som vanligt med att jobba några timmar och svara på mail. Gick sen och handlade, bl a en bit fläskfilé eftersom jag skulle stå för dagens middag. Det blir den gamla vanliga varianten med potatismos som uppskattas av alla kineser som smakat. Köttet hoppar de dock för det mesta över utan tar mest av såsen som innehåller bl a gul lök och vitlök plus diverse kryddor. Kom på att jag missade att få med citronskal och citronsaft, men kom inte ihåg det förrän efteråt!

Norra balkongen fick sig också en rejäl rengöring och jag slängde ut diverse skräp som fanns där. Den är rätt liten och tas mest upp av luftkonditioneringsaggregatet, men nu är min stol på plats så det går åtminstone att sitta där och ta morgonkaffe i solen om man är tidigt uppe, det är bara en kort stund solen lyser där, men det är bara under sommaren.

När jag kom tillbaka låg det post från IKEA i postboxen, det var inte katalogen för 2013 utan medlemstidningen “live” från IKEA Family. Kul att kolla i den även om jag inte förstår så mycket.

Flundror drygt 50 kronor halvkilot

Här är den typ av flundror vi köpte igår, kostar nästan 50 yuan/kronor per “jin” vilket innebär per halvkilo, så drygt 100 kronor kilot!

Andra fiskar till salu

De vanligaste fiskarna är annars dessa som jag tror är någon typ av karpfisk och de kostar bara åtta yuan/kronor per halvkilo.

Medlemstidningen från IKEA Family

Medlemstidningen “live” från IKEA Family

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.