Lugn lördag

Lördag 22 november 2008
Det är fortfarande klarblå himmel och tolv grader varmt i Beijing, men idag var tanken att bara ta det lugnt och tvätta alla smutsiga kläder. Perfekt väder och kläderna torkar på balkongen inom några timmar i den torra och varma Beijingluften.


Många passade på att tvätta och hänga ut tvätten på balkongerna

I övrigt var det mest inneaktiviteter, men jag tog en promenad i rask takt närmare en timme för att känna om förkylningen verkligen släppt.


Denna Lincoln Limousine ser jag rätt ofta uppställd på gatan. Det finns även en svart variant som nästan alltid står utanför biblioteket vid Tredje Ringvägen

Är fortfarande täppt och väldigt torr i halsen varje morgon, men luften i Beijing är alltid extremt torr eftersom det ytterst sällan regnar. Därför har många luftfuktare i sina lägenheter och vi hade en igång på natten för några dagar sedan, men jag tycker inte det märks någon direkt skillnad. Efter promenaden satte jag mig på söderbalkongen och läste och kopplade av en timme och njöt av den varma solen. Det är annars något man aldrig ser några kineser göra på sina balkonger. Balkongerna verkar mest användas för att hänga tvätt och som extra förrådsutrymmen. Tror inte jag sett en enda balkong med stol och bord som man ser hemma.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.