Löpning, stortvätt och test av ugnen

Lördag 29 november 2008
Sov en timme extra, men steg upp vid sjutiden och såg att vädret fortfarande är helt makalöst. Det är sol från en absolut klarblå himmel och troligen blir det precis lika varmt idag som nästan alla dagar den senaste veckan. Vid åttatiden var solen uppe och jag tog på löparkläderna och gav mig ut på en lite snabbare tur än i förrgår. Tog i lite mer, men fortfarande helt utan att bli trött avverkade jag nio kilometer på nästan exakt 50 minuter (inklusive trafikstopp). Känns skönt att vara igång med löpningen igen och nu ska jag verkligen försöka springa åtminstone varannan dag under de dagar jag är kvar i Beijing.

I övrigt blev denna lördag mest en lugn hemmadag med tre maskiners stortvätt som torkade blixtsnabbt i solskenet på balkongen. Tog en promenad och handlade lite saker som saknades till lunchen. Idag blev det premiär för den nya ugnen i lägenheten och jag svängde lite snabbt ihop en pizza till lunch och den blev faktiskt helt OK. Lite annorlunda med torrjäst, färska tomater och röd lök i stället för färskjäst, konserverade krossade tomater och gul lök. Pizzan ser kanske inte så bra ut på bilden, men detta var mest en test och de färdigskurna kinesiska Gouda-ostskivorna la jag på precis som de var. Tyckte dock att det smakade ungefär som hemma och med riven ost och bättre sort av ost så kan det nog se ut som hemma också!


Första pizzan har just tagits ut ur den nya Ariston-ugnen. Ser inget vidare ut och med helt fel sort av ost, men den smakade faktiskt som riktig pizza.

Testade också att göra tio frallor som blev rätt goda. Eftersom jag bara bakar med färsk jäst hemma och det här bara verkar finnas torrjäst så är det lite svårt att veta hur mycket jäst man ska använda, men det verkar fungera bra lite på ”känn”. Vi testade även att några kinesiska avlånga potatisliknande saker som efter 30 minuter i ugnen blev betydligt godare än de kokta som jag testat tidigare.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.